Salat med solbærdressing

Indlægget indeholder affilate links
Her er en lidt anderledes opskrift på en ret med solbær; bare fordi jeg havde en kassefuld fra Ømosebær stående, og fordi jeg havde lyst til at prøve noget andet end saft og marmelade. Du kan bruge friske såvel som frosne bær, og umiddelbart vil jeg tro at både ribs og stikkelsbær også ville du.

For så vidt kan du bruge den type salat du lyster; en rød salat ville bestemt også være flot. Hvis du bruger julesalat eller radicchio ville jeg nok lave dressingen en smule sødere, men prøv dig frem.

Salat med solbærdressing (tilbehør til 3 pers.)
6-7 store salatblade, her grøn egeblad
8 cm agurk
1 fersken
Dressing:
2 spsk solbær
1 tsk balsamico (gerne lagret, den er typisk sødere)
½ tsk salt
friskkværnet peber
3-4 spsk olivenolie

Skyl salaten og slyng den tør i en salatslynge (eller brug et viskestykke). Bræk den i passende stykker og kom i en skål. Skær agurk og fersken i små tern og fordel udover salaten.
Kom solbærrene i en morter (alternativt en blender eller minihakker), og mos dem groft. Tilsæt eddike, salt og peber, og mos det godt sammen. Tilsæt olivenolie imens du moser, så dressingen bliver en jævn masse. Smag på den; er den for syrlig kan du tilsætte lidt mere olivenolie.
Kom dressingen på salaten i små klatter, og vend den først sammen ved bordet.

1 kommentar
  • […] ← Peanutbutter-brownies Salat med solbærdressing → […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *