Jeg må indrømme at jeg aldrig laver bulgursalat på helt samme måde, men der er altid 2 ting jeg kommer i: Olivenolie og citronsaft. Nogle gange bruger jeg helt finthakkede grøntsager, men i dag valgte jeg at lave salaten lidt mere rustik, med store stykker grøntsager som lige blev vendt på grillpanden. Man kan jo også vælge at lave grøntsagerne på grillen, og så lige vende salaten sammen inden den serveres sammen med en god grillbøf. I dag var den kold og med frikadeller til, men den kan sagtnes være lun også.
Bulgursalat (frokost til 8 personer)
400 g grov bulgur
½ l kogende vand
1 stort fed hvidløg
1 citron
1 squash
1 rød peber
1 gul peber
1 bundt forårsløg
½ dl olivenolie
1 stor håndfuld bredbladet persille
200 g feta
salt og peber
Kom bulguren i en skål, og riv hvidløgsfeddet ned over. Riv skallen af citronen og tilsæt sammen med saften. Hæld det kogende vand over sammen med en teskefuld salt og lad det stå og trække i ca. 10 minutter.
Skær squashen i skiver på knap 1 cm’s tykkelse, og skær peberfrugten i store tern. Snit forårsløgene i 5 cm lange stænger. Steg grøntsagerne på en grillpande til de har fået flotte grillmærker, og vend dem efterhånden i bulguren.
Tilsæt olivenolie og det bredbladede persille (det skal IKKE hakkes). Smag til med salt og peber.
Anret i et fad med fetaen smuldret ud over.
Kære Signe
Mums, det er lige noget for mig 🙂
Var de ikke også vilde med det på arbejdet?
Knus
Malou
Jeg håber på at få et par kommentarer på det i morgen – jeg havde 100 ærinder i dag, så jeg måtte smutte inden de fik sig samlet om maden 🙂