For laaaang tid siden fik jeg en rødbedejuice med ingefær og æble, der smagte skønt og frisk. Da jeg forleden stod og kiggede ned i den halvtomme grøntsagsskuffe, øjnede jeg nogle rødbeder, kom i tanke om juicen og fik lyst til at genskabe den som salat.
Et rivejern (jeg brugte foodprocessoren, den laver pænere strimler), en kniv og lidt dressing – og en dejlig, frisk salat var skabt. Et drys persille havde været pænt på toppen, men jeg havde ikke noget 🙂
Rødebedesalat med æble og ingefær (2-3 pers.)
3 rødbeder
1 æble
1 knold ingefær på størrelse med en tommeltot
1 spsk olivenolie
1 tsk æbleeddike
1 tsk honning
lidt citronsaft
salt og peber
evt. lidt persille til drys
Skræl rødbeder og ingefær og riv begge dele på den grove side af rivejernet. Kom strimlerne i en skål. Pisk en dressing sammen af olie, eddike, honning samt salt og peber. Vend dressingen i rødbede-ingefær-strimlerne. Skær æblet i tynde skiver og vend dem med lidt citronsaft. Fordel dem over rødbedesalaten. Lad salaten trække en halv times tid – spis!
[…] Chili Con Carne-rest. Rødbedesalat og rester fra frys til […]
tak for dejlig opskrift! Jeg lavede den med valnødder i. Næste gang vil jeg prøve den med lidt sennep i dressingen (et tip fra min kone) Rødbeder er alle tiders spise!
Velbekomme. Ja, rødbeder er lækre 🙂