Inspireret af kogekonen over dem alle, Camilla Plum (og nej, jeg ved heller ikke hvor man køber bukkehornsblade, eller hvad pokker det var hun havde i håret i går – men mad kan konen da lave!!!), lavede jeg en spændende rødbedesalat her til aften. Personligt tror jeg at den ville have været god til en bøf, men den var også fin nok til kartoffelæggekage. Husbonden var ikke voldsomt begejstret, men han er nu heller ikke den store rødbede-entusiast, men så er der da heldigvis til min frokost i morgen. Ifølge Camillas opskrift skulle rødbederne koges og skæres i tern, men jeg rev dem bare rå, og vendte dem i den lækre sesam-dressing sammen med en revet pastinak. Lidt persille havde været lækkert, men det var der desværre ikke i grøntsagsskuffen.
Rødbedesalat med tahin (3-4 pers.)
2 store rødbeder
1 stor pastinak
2 spsk tahin
saft af 1 citron
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk olivenolie
2-3 spsk vand
1 spsk sesamfrø
Start med at røre dressingen sammen; kom citronsaften ned i en skål med tahinen, og rør grundigt (det bliver en tyk creme). Riv hvidløget og kom det i dressingen. Tilsæt olie og vand til du har en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
Skræl rødbeder og pastinak og riv dem på den grove side af rivejernet. Vend grøntsagerne i dressingen.
Rist sesamfrøene på en tør pande, så de får lidt farve og en mere intens smag. Strø frøene over salaten og server.
Mums, det ser godt ud. Har faktisk alle ingredienserne i huset, så det må prøves en af dagene.
Cool, du fik linkeværket til at virke 🙂
Knus M
ja, det ser ret godt ud – tak for hjælpen 🙂
Hej, jeg vil bare sige at jeg lavede rødbedesalaten tidligere på ugen, og den var virkelig god dagen efter! Jeg har derfor tilladt mig at ligge den ind på min mad(b)log, selvfølgelig også med link hertil… 🙂
Dejligt. Tak for linklove 🙂