Rød coleslaw

Og til burgere hører der naturligvis også en god coleslaw. Engang for 100 år siden arbejde jeg på den legendariske Tinas grill i Skolegade, hvor man kunne få en City Burger til 14 kr – en bolle med mayo, bøf og coleslaw. Vi kaldte det hjemmelavet, men dressingen var fra en spand, og så var det ellers bare revne gulerødder og fintsnittet hvidkål. I mange år efter var jeg derfor ikke synderligt imponeret af coleslaw, men det har da heldigvis ændret sig. Jeg laver faktisk sjældent coleslaw med hvidkål, men gerne med spidskål, savoykål og rødkål. Det kræver selvfølgelig en god kniv (jeg snød, og brugte min fine mandolin), og så skal kålen “æltes” med salt og eddike – det gør at den bliver blødere (uden at miste sit crunch), og så kan man bedre spise en ordentlig portion!

Rød coleslaw
1 lille rødkål (eller ½ almindelig størrelse)
1 stor gulerod
2 spsk æbleeddike (eller anden eddike – ikke balsamico)
1 tsk salt
1 stor spsk mayonnaise
1 stor spsk fromage frais
1 tsk stødt spidskommen
peber

Skær kålen i kvarte og snit den helt fint. Riv guleroden groft. Kom kål og rod i en en skål, hæld salt og eddike på, og knug så kålen godt – den skal ligesom æltes i et par minutter. Lad det stå og trække ½ time og pres så den overskydende væske fra.
Bland mayonnaise og fromage frais med peber og spidskommen, og kom den ned til kålen. Bland godt og server.
Coleslawen kan med fordel laves nogle timer i forvejen – du kan også sagtens tilsætte fintsnittet peberfrugt, radise eller lignende, samt lidt hakket persille eller koriander.

Af uvisse årsager vender mine billeder på den modsatte led i dag – meget irriterende!!!

7 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Mums, det ser godt ud. Jeg har aldrig prøvet at komme spidskommen i, det skal bestemt prøves.
    Jeg lavede en af rosenkål for ikke så længe siden, det var heller ikke dårligt.

    Ak ja, Tinas grill – først på Færgekroen og så derind og få en ribbenssandwich 😀

    Glad hilsen
    Malou

  • Vibeke siger:

    Det ser spændende ud, det vil jeg prøve, men jeg tror nu ikke det bliver med rødkål, det er jo også ligegyldigt, den måde du behandler den på inden du blander med dressing, det lyder interessant
    Kærligst
    Vibeke

  • Signe siger:

    Hej Malou
    Var faktisk fornylig på Færgekroen (som nu hedder noget helt andet) sammen med en veninde – vi var klart de ældste tilstede. Tinas er siden blevet indtaget aaf noget med pizzaslicer og forårsruller, så det er ikke der man slutter en festlig aften 🙂

    @Vibeke: Det er en dødlækker måde at behandle kål på – spidskål alene kan også behandles sådan med eddike og salt og så lige rundes af med lidt trøffelolie – mums!

    Hilsen Signe

  • Hanne's verden siger:

    Uhmm… det lyder lækkert.
    Jeg har aldrig hørt, at man skal ælte kålen. Men det skal prøves – god idé, så man rigtigt kan råspise af det;)
    Hilsner fra Hanne

  • Signe siger:

    Hej Hanne
    Det var noget jeg så Nikolaj Kirk gøre engang på morgenfjerner – og det nedbryder simpelthen noget af kålens “hårdhed”, og gør den nemmere at spise.
    Hilsen Signe

  • […] kartofler og rodfrugter skåret i stave, og bagt med frisk rosmarin og lidt olie. Desuden fik vi coleslaw til, og ketchup, mayonnaise og BBQ-sauce som dyppelse – alt i alt skøn […]

  • […] var bare for at tilføre yderligere smag. Jeg serverede pulled pork med nybagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og en skøn barbecuesovs lavet af væsken fra Römertopfen, kogt ind med 1 dl […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *