Den allerførste gang jeg var på Memphis Roadhouse fik jeg popcorn shrimp til forret – for så vidt har de intet med popcorn at gøre, bortset fra at man spiser dem i store håndfulde, ligesom popcorn. Dem man får på Memphis er dyppet i en slags beignet-dej, som gør at de hænger sammen i store klumper, men jeg havde mere lyst til at man faktisk kunne ane at det var rejer, man spiste. Jeg fandt en opskrift på en amerikansk hjemmeside, som jeg kunne tage udgangspunkt i.
Jeg har prøvet at lave popcorn shrimp en enkelt gang før, hvor de blev bagt, og de blev fine, men slet ikke ligesom dem på Memphis. Denne gang blev de friteret og derfor meget mere sprøde, og det største problem var at jeg havde lavet ALT for lidt. Næste gang må det blive dobbelt op på rejer!
Regn kun med at der er forret til to – de smager nemlig vildt godt, og man kan næsten ikke holde op med at spise dem igen.
Server rejerne med en klassisk cocktailsauce (ketchup blandet med friskrevet peberrod til det får bid) eller en bbq-sauce. Du kan også bare servere dem med et stykke brød og en citronbåd.
Popcorn shrimp (forret til 2)
150 g koldtvandsrejer
1 æg
1 spsk fløde
2½ dl rasp
1 liter fritureolie
Cajunkrydderblanding af
2½ tsk paprika
2 tsk salt
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk kværnet peber
1 tsk cayennepeber
1 tsk oregano
1 tsk timian
Start med at lave krydderiblandingen – sæt til side.
Optø rejerne, og hæld evt. væske fra dem.
Pisk æg og fløde sammen i skål. Tilsæt 2 teskefulde cajunkrydderi og rør godt. Kom rejerne ned i blandingen og lad dem stå i 5 minutter.
Bland raspen med 3 teskefulde cajunkrydderi, og vend rejerne heri af nogle omgange. Læg rejerne i en tør sigte og drys overskydende rasp af.
Varm olien op til det syder om en tændstik (knap 180 grader) og fritér rejerne af nogle omgange. De skal have ca. 2 minutter. Læg dem på fedtsugende papir, og server så snart de sidste er færdige.
[…] Butterdejsruller med æbleflæsk Popcorn shrimp Rosastegt kyllingelever med […]