Pizzaskorper

I dag har været store bagedag, og jeg var faldet over en opskrift på min jagt efter en god knækbrødsopskrift (som jeg så til gengæld ikke har fundet endnu…), som bare måtte afprøves. I forhold til originalopskriften har jeg tilsat tomatpure, da jeg bare syntes at de så blev lidt mere “pizza” (kan ting mon egentlig være mere eller mindre pizza???). De blev overordentlig vellykkede, og ungerne skal klart belemres med dem i madpakken i løbet af ugen – en genial frikvarterssnack, simpelthen!!

100 smør
2 dl mælk
25 g gær
½ tsk salt
1 tsk tørret oregano
1 tsk (med top) koncentreret tomatpure
50 g revet parmesan (altså friskrevet, ikke det der pulver på pose!!!)
1 fed revet hvidløg
ca. 300 g hvedemel

Smelt smørret og tilsæt mælken. Oplæs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem, den skal være blød, men ikke for klistret.
Lad den hæve i en times tid.
Tril dejen i 2 stænger – i ca. det halve af bagepladens længde. Efterhæver i 20 min på en plade. bages i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Tag stængerne ud og lad dem køle let af. Flæk dem på midten, og skær dem i snitter på ca. 3 cm’s bredde. Kom dem tilbage på pladen og sæt dem ind på øverste rille i 5 minutter. Derefter skrues ovnen ned på 80 grader og skorperne tørres i ca. 45 minutter. Afkøl og gem i en kagedåse – de smager fantastisk!

2 kommentarer
  • Vibeke siger:

    Her har du en opskrift på Knækbrød

    1 dl. sesamfrø
    1 dl. solsikkekerner
    1 dl. havregryn
    1 dl. hørfrø
    3,5 dl. hvedemel
    1 tsk. bagepulver
    1 tsk. salt
    1 dl. olie
    2,5 – 3 dl. vand.

    Bland det hele, og ælt dejen sammen, hvis den er for våd, kan du tilsætte noget mere mel.
    Dejen deles i 2 portioner, der udrulles/trykkes mellem 2 stykker bagepapir.
    Fjern det øverste stykke bagepapir og del pladen i 20 stykker, med en kniv eller et pizzahjul.
    Bages ved 200 g. (uden varmluft) i ca. 15 min. til lysebrune.
    Med venlig hilsen
    Vibeke

  • Signe siger:

    Tusind tak, det må afprøves 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *