Jeg går helt bæramok for tiden, og det er primært Ømosebærs skyld; så mange typer lækre bær, der kan bruges til alverdens ting.
Når man tænker blåbær (og især når det drejer sig om de store amerikanske) er der to opskrifter der skal fremhæves; pandekager og muffins! Pandekagerne kan du hoppe over til Anne og finde en perfekt opskrift på.
Og den perfekte opskrift på blåbærmuffins – den kan du finde lige her…
Inspirationen fandt jeg (igen-igen) hos smittenkitchen.com – Deb laver virkelig gode opskrifter, og så pyt med at man lige skal bruge lidt tid på at regne om fra Fahrenheit til Celsius. Hendes muffinforme må være noget større end mine, for hun får kun 9 muffins ud af portionen, hvor jeg fik 12.
Tricket med sukker ovenpå er virkelig godt, og jeg kan også kun anbefale at (skulle der være muffins tilbage efter et par dage) halvere dem, smøre dem med smør og komme dem i ovnen ved høj varme til de er sprøde.
Om du bruger frosne eller friske blåbær til denne opskrift er fuldstændig ligemeget, så heldigvis kan de laves vinteren igennem.
Jeg har lavet blåbærmuffins før; de er ikke halvt så gode og billederne er virkelig slet ikke gode – det er jo også det sjove ved at have en madblog; man kan se udviklingen over årene 🙂
Perfekte blåbærmuffins (12 stk)
250 g blåbær
70 g smør
1,75 dl yoghurt naturel
1 æg
100 g sukker
citronskal af ½ økocitron
1/4 tsk natron
1½ tsk bagepulver
195 g hvedemel
3 spsk rørsukker
Smelt smørret (jeg bruger microovnen på optøning) og kom det i en røreskål. Brug et piskeris til at blande smørret med yoghurt og æg. Skift til en røreske. Rør sukker og citronskal i. Bland mel med bagepulver og natron og kom det i dejen. Rør godt, så der ikke er nogle klumper. Vend blåbærrene forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinforme og drys med knap en teskefuld rørsukker på hver.
Bages midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. Serveres lune eller kolde; og helst samme dag som de er bagt.
Dette indlæg indeholder affiliate links