Efter Malous sidste is-indlæg, fik jeg en ubændig trang til at lave pebermynteis. I mange år bestilte jeg altid det, når det kunne fås, men de sidste par år er min farvestofallergi blevet værre, og da pebermynteis åbenbart skal være grøn, er det blevet en no-go (sidst jeg fik sådan en grøn is var på en ferie til Italien, hvor jeg døjede med udslæt på halsen 3 dage efterfølgende!).
Så kan man da heldigvis lave det selv – og hvis jeg skal sige det selv blev isen FANTASTISK. Jeg var i Tivoli Friheden i går, og fik der en Ben&Jerry’s Mint Chocolate Chunk; jeg synes faktisk denne er bedre. Den er friskere og lettere og med en intens smag af mint. Husk at bruge en god pebermyntechokolade, og pas på med pebermyntedråberne, ellers kan den komme til at smage af tandpasta.
Pebermynteis med knas (ca 1½ l)
1 ds. kondenseret mælk
3½ dl mælk (jeg brugte skummet-)
2½ dl piskefløde
5 dråber pebermynteolie
100 g god pebermyntechokolade (her Savannah fra Coop)
Hak chokoladen og stil den til side. Bland kondenseret mælk, fløde og mælk sammen og rør pebermyntedråberne i. Hæld al væsken i ismaskinen og lad den køre til du har en cremet is (det tog ca. 25 minutter herhjemme). Bland chokoladen i isen, og kom den over i en lufttæt bøtte. Stil den i fryseren et par timer. Server og nyd hver en skefuld!
Mums!! Skal helt sikkert prøve den variant på et tidspunkt … Hurra for ismaskiner! Min kører næsten dagligt i disse dage … så om et par måneder, skal jeg købe tøj hos et teltfirma … men den tid – den sorg!
Kender det kun alt for godt – jeg opvejer vist for de år, hvor den bare stod og fyldte op nede i kælderen 🙂
Uhm lyder lækkert og forfriskende, dejligt du selv lige ku svinge isen så, uden bivirkninger.
Med al den fødevareallergi er jeg meget glad for at jeg kan finde ud af at lave mad 🙂
Hej…
Lækre opskrifter!
Du sku vel ikk ha prøvet kræfter med en kokosis?
Ikke lige med kondenseret mælk som base, men ellers jo. Jeg ville nok prøve at blande kondenseret mælk og kokosmælk, og så evt vende lidt ristet kokosmel i
Lyder sørme lækkert, men hvorfor er der kondenseret mælk i? kan godt regne ud det er i stedet for noget sukker, men er der nogen grund til at vælge den variant fremfor sukkeret?
Det handler lige så meget om konsistens, som om sukkerindhold. Hvis man laver mælke- eller flødeis, skal æggeblommer normalt legeres, og massen køles ned inden man kan komme til at fryse cremen. Her slipper man for den proces, da den kondenserede mælk giver en lækker cremet konsistens, og dermed en blødere is.