Pandekager

I dag stod den på nem aftensmad. Jeg syntes det har været meget hårdt at starte på arbejde igen efter ferien, og det faktum at vi jo er opsagt pr. 1. maj (firmaet flytter til København), gør det bestemt ikke sjovere at være på arbejde. Så det har ikke været de store kulinariske udfoldelser den har stået på i denne uge, og i aften var min mand ikke engang hjemme. Jeg ved ikke helt hvor kaloriemæssigt forsvarligt det er at spise pandekager til aftensmad, men så længe det ikke er hver uge går det nok. Fordelen ved pandekager, er også at min store datter syntes det er meget sjovt at være med til at lave, så vi fik en rigtig kvalitetsstund, fyldt med snak om mad og meget andet, mens hun vendte pandekager – uden at brænde noget på 🙂

Det er vel næsten sådan at enhver familie har sin pandekageopskrift, og min syntes jeg selv er meget nem at huske, da det grundlæggende er en lille bakke æg, 1 liter mælk og ½ kg mel – så kan man jo smage til med hvad man selv syntes er godt. Jeg bruger både kardemomme og citronskal, da det giver en særlig friskhed, og så skal de altså steges i lidt smør… Den samme grundopskrift kan i øvrigt bruges i det salte køkken, så udelades sukkeret og kardemommen bare, og der kan evt. tilsættes lidt groft mel eller lidt hakket spinat/grønkål!

Jeg er så heldig at jeg har en decideret pandekagepande (en fransk jernpande), og jeg bruger den KUN til pandekager – på den måde undgås pandekager med bismag af hvad man nu stegte sidst, samtidig med at den første pandekage OGSÅ bliver perfekt!

Pandekager (ca. 30 stk)
500 g mel
1 liter mælk (helst skummet- eller mini-)
6 æg
revet skal af ½ citron
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
2 spsk sukker

smør til stegning

Kom ingredienserne i en blender (det er bedst af 2 omgange), og blend til dejen er glat. Kom dejen i en skål, og lad den stå ½ times tid. Varm en pande op, smelt lidt smør, og bag pandekagerne.

Server med tilbehør efter eget valg – min personlige favorit er vanilleis og solbærmarmelade!

2 kommentarer
  • Hanne's verden siger:

    Hej Signe
    Hvor hyggeligt. Når der er børn i huset, så skal man da have pandekager som aftensmad ind imellem (og vi er vel alle børn et eller andet sted;o))
    Jeg har kigget langt efter de pandekage-pander… det må vist komme på ønskesedlen.
    Jeg har forresten bagt rugbrød i dag. Med inspiration fra din opskrift. Jeg er spændt på at skære det over og smage det i morgen.
    Tak for en dejlig blog.
    Mange hilsner fra Hanne

  • Signe siger:

    Hej Hanne

    Min pande er fra kødbyen, h w larsen (som også har en god netbutik). Er man køkkenudstyrsnørd, er det et must når man er i København!
    Glæder mig til at høre om rugbrødet – og tak for rosen!
    De bedste hilsner
    Signe

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *