Fornylig blev jeg kontaktet af Bevco.dk som forhandler vin og spiritus på nettet. Når folk spørger om de må sende mig vin, er det meget svært at sige nej, så jeg sagde JA TAK!
Meget hurtigt efter fik jeg en kasse med 4 flasker rødvin; en enkelt italiener og 3 franske. Ideen var at bruge dem til og med noget mad, så jeg prøvede dem i forskellige sammenhænge. I december er det jo ofte lidt tungere mad, der er på menuen, så vi testede denne franskmand til en klassisk julemenu forleden – min datter havde lavet andebryst med rødkål og brunede kartofler. Desværre var vinen alt for frisk (årgang 2010, med meget syre) til at kunne klare skærene, så vi satte halvdelen af flasken på køl. I går lavede jeg så denne lækre dessert, hvor sukkerindholdet dulmer vinens syre temmelig meget, men hvor man alligevel godt kan smage at det er en ordentlig vin.
Pærer i rødvin (5 pers.)
5 conferencepærer
½ fl. god rødvin
1 kanelstang
4 nelliker
1 stor stykke citronskal (øko)
150 g rørsukker
Vaniljeis til servering (fx denne)
Læg de skyllede pærer tæt i et ildfast fad med høje kanter. Hæld rødvin over og kom krydderier i. Strø halvdelen af sukkeret over og sæt pærerne i ovnen i 45 min ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, de skal være helt møre. Strø det sidste sukker over og giv dem 10 minutter mere.
Tag pærerne ud og sigt vinen over i en kasserolle. Kog den ned til en sirup (den begynder at tykne, og kan hænge på bagsiden af en ske). Lad pærer og sirup køle af. Serveres med en god kugle is.
Uhmmm, det er en klassisker.
Jeg plejer at lave den med hvidvin. En enkelt gang har jeg lavet den med rødvin. Hvis man skræller pæren, får den den smukkeste røde farve.
Har også fået dem kogt i solbærsaft og fyldt med nougat- mmmm! Har faktisk aldrig fået pærer i hvidvin- næste gang 🙂