Vi tilbringer nogle dage i sommerhuset i det nordjyske, og her står der næsten dagligt kage på programmet. I går fik jeg pludselig lyst til at lave pæretærte, og gerne lidt anderledes end Karolines den klassiske. Hos Odense Marcipan fandt jeg en lækker sag med mørdej og mazarinmasse, og den blev straks lavet med nogle af mine egne justeringer.
Jeg fandt nogle fine danske Clara Friis pærer i fakta, de var meget små, så juster evt mængden lidt ned, hvis dine pærer er bare mellemstore. Bunden af formen skal bare dækkes.
Dette er det første indlæg jeg poster direkte fra mobilen, så bær over med formatet.
Pære-marcipantærte (6 pers)
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
150 g marcipan
100 g flormelis
75 g blødt smør
1 æg
1 æggehvide
4 Clara Friis pærer
Kom mel og flormelis i en skål, og kom det kolde smør heri. Smuldr det hurtigt, så det ligner revet ost. Saml massen med æggeblommen. Pres dejen ud i et mindre ildfast fad. En klassisk tærteform er for stor, men ca 20 cm i diameter er passende. Stil formen i fryseren i mindst 30 minutter.
Kom revet marcipan, blødt smør og flormelis i en skål og pisk det sammen. Tilsæt æg og æggehvide mens der piskes.
Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær hver kvart i 4 både og kom dem ned i den iskolde form foret med dej. Hæld mazarinmassen over og bag tærten ved 200 grader i 35-40 minutter. Tærten skal være brun og virke fast (ryst formen let, massen skal ikke blævre).
Lad kagen køle i mindst en halv time, drys med flormelis og server med cremefraiche.
– Posted using BlogPress from my iPhone
Mmm, pære og marcipan. Det kan kun være en vinder.
Kh Nadia
Den forsvandt i hvert fald hurtigt 🙂 Og var om muligt endnu bedre kold dagen derpå
Hmmm ikke engang så tosset. Har lige købt pærer i Aldi, kan faktisk ikke lide pærer, men de var på tilbud 🙂 Men i kage kan man jo spise alt.
Så må du jo hellere komme i gang med bagningen 🙂
Smager godt, også med vanilleis. Den samme kage har jeg fået før, og søgt længe efter, siden gilleleje havnekro tog den af menuen. Tak til Signe for at poste opskriften!
Velbekomme. Godt at du kunne bruge opskriften 🙂