I år har jeg stort set døjet med influenza i hele december måned, og først hen mod juleaften begyndte den at lette. Det betyder så også at alle de forberedelser til nytårsmenuen, som jeg plejer at være i vældig god tid med, er gået fløjten – der har simpelthen ikke været overskud til at tænke på den slags.
Vi kom hjem fra julehygge medd familien i går eftermiddags, og vi havde dårligt pakket ud, førend jeg sad med hovedet i diverse kogebøger og blogs. Jeg havde gjort mig lidt tanker hjemme hos mine forældre, men opskrifter skulle findes og idéer finpudses.
Jeg er endt ud med denne menu, så satser vi på at det det hele bliver godt 😉
- Snacks bestående af maltknækbrød, aïoli, stærke nødder og grissini
- Cremet fiskesuppe med karrybagt torsk og jomfruhummer
- Vildtroulade med foie gras og kålcreme
- Hyldeblomstsorbet
- Bøf Wellington med kartoffelkugler, løgkompot og tørrede løg, friske brombær, små svampe, trøffelsne og kalvesky
- Camembert i rugbrødsrasp. Hertil syltet tomatillo og brombærsylt
- Dekonstrueret kokoscheesecake med passionsfrugtgele
Hertil masser af dejlig vin, og heldigvis også fænomenalt selskab. Vores unger er nu så store at de bare spiser det samme som os, så ingen raclette eller lignende her.
Som vanligt kommer nogle af opskrifterne på bloggen i løbet af januar.
Godt nytår til jer alle!
Overraskende men fremragende sammensat med mange smagsnuancer
Det er lang tid siden at vi har fået Beef Wellington til nytår – ca. 30 år …
Jeg er klar – tak Signe
Godt Nytår
Jeg har aldrig lavet det før, så jeg tænkte at det var på tide 🙂
Tak for rosen, idéerne står jeg selv for.
[…] elementer med æbler i årets menu- vi har simpelthen ladet vinen bestemme. Som tidligere (se fx her og her) vil jeg i løbet af januar poste et par af opskrifterne fra menuen. Sådan her kommer det […]