Jeg har et meget lidenskabeligt forhold til dild, hvor jeg nærmest kan blive helt høj af at dufte til et bundt. Dild og nye kartofler er jo et skønt match (husk at bruge stilkene til at koge sammen med kartofler – det smager bare fantastisk), så da jeg forleden var alene hjemme med den yngste datter, hvis yndlingspizza er kartoffelpizza, var der ikke langt til en ny opfindelse – pizza med dild! Datteren foretrak sin helt klassisk, med kartofler og rosmarin, men hun kunne nu også godt lide min.
Helt gennemført nordisk er pizzaen ikke, da jeg bruger olivenolie fremfor rapsolie – jeg kan simpelthen MEGET bedre lide olivenolie. Desuden høvlede jeg lidt parmesanost over til sidst, men da kunne man jo godt finde en dansk, tør ost at bruge i stedet. Dild og kartofler er bare meget nordisk, så derfor titlen.
Nordisk pizza (2 portionspizzaer)
3½ dl vand
1/4 pk gær
100 g (fuldkorns)durummel
ca. 350 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk olie
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Kom durummel i, og hvedemelet lidt af gangen. Ælt til en spændstig dej – tæv den godt igennem. Vend dejen i olie og kom den i en skål med film over til hævning. Lad dejen hæve i ca 1½ time – til dobbelt størrelse.
Fyld:
10 nye kartofler
3 spsk olivenolie
salt og peber
finthakket dild – ca en håndfuld
lidt høvlet parmesanost
Skær kartoflerne i helt fine skiver (max 2 mm) og vend dem med olie, salt og peber.
Varm ovnen op til maksimumtemperatur med en plade eller pizzasten i.
Del dejen i 2 portioner og rul dem så tyndt ud, som det er muligt. Læg hver bund på et stykke bagepapir og fordel kartoffelskiverne på bundene. Bag pizzaerne i 7-10 minutter på øverste ovnrille (først den ene, så den anden). Dryp med yderligere lidt olie, fordel den hakkede dild og parmesan over pizzaerne og spis mens de er brandvarme 🙂
Det vil jeg prøve – kartoffelpizza er lækker. Jeg plejer faktisk at lave den osteløs (er der noget, der hedder det??) med hakket rosmarin og hakkede oliven, og det er også godt.
vh/Karen
Jeg godtager osteløs 😉 Vi er bare ret oste-agtige her i familien, så det er svært at afsætte pizza helt uden ost. Din seneste post vises, fordi jeg har bedt bloggen om at vise det 🙂
Nååå – så blev jeg det klogere 🙂 Og apropos en ‘ostet’ familie, så er det en fast del af morgenmaden, at min mand skærer ost til både mennesker og dyr – hunden og katten får altid lov at dele en skive – efter princippet en bid til katten, en til hunden, en til katten og en til hunden – og så tager hunden med et grumt grin det, som katten taber.
Vores tidligere hund vågnede af selv den tungeste lur, så snart jeg tog ostehøvlen op af skuffen 🙂
Hmmm – hvorfor skriver den, hvad jeg har posted i dag? Det kom med automatisk?
[…] med de fleste former for fyld, og spiser helst pizza ugentligt (se forskellige blogposter med pizza her, her og her). Jeg blev fornylig kontaktet af Santa Maria, som spurgte om jeg ville teste deres nye […]