Jeg opfatter typisk muffins som kage, men disse er mere i mellemmads-kategorien. Min store datter, som er vild med langt de fleste grøntsager, syntes de smagte skønt, og brugte dem i madpakken, hvorimod den lille (a.k.a. grøntsagsskeptikeren) ikke var begejstret. Jeg syntes de smagte dejligt og mættede godt; er man til alternativ morgenmad kan de sagtens også du på morgenbordet.
Opskriften er fra den nyeste Jamie Oliver kogebog: Superfood, som jeg kun kan anbefale. Den er fuld af delikate opskrifter med fokus på sundhed – lækkert. Jeg har kun justeret opskriften en smule, da jeg hverken havde friske chilier eller forårsløg – og så er mine muffinforme åbenbart lidt mindre end Jamies, da jeg fik 17 muffins mod hans 12.
Muffins med søde kartofler og ost (12-17 stk)
600 g søde kartofler
½ rødløg
1 tørret chili (peperoncino)
6 store æg
3 spsk hytteost
250 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
50 g parmesan
1 spsk solsikkefrø
1 spsk birkes
Skræl de søde kartofler og riv dem groft.
Hak løg og chili fint. Kom grøntsagerne i en skål sammen med æggene. Tilsæt hytteost og rør massen sammen. Kom mel og bagepulver ned i skålen. Riv parmesanen og kom det meste ned i skålen (du skal bruge lidt til drys). Rør dejen sammen med en ske.
Sæt muffinsformene på en plade og fordel dejen heri. De hæver ikke meget i ovnen, så du kan roligt komme godt med dej i hver form. Drys med solsikkefrø, birkes og parmesanost.
Bages ved 180 grader nederst i ovnen i 45 minutter.
Afkøles på en rist og spises lune eller kolde.
Kan holde sig et par dage på køl og kan sagtens fryses.