Jeg er blevet en del af et vældig spændende projekt. Lige inden jeg tog til Italien blev jeg kontaktet af Rachel Moran, som er i fuld gang med at skrive en Søren Kierkegaard-kogebog; ja, faktisk har hun allerede udgivet 80 sider, men er i gang med at udvide projektet til en 300 siders bog. Bogen kan købes som e-bog her. Det, som jeg kan gøre for projektet er at teste opskrifter. Det er primært ældre opskrifter, helst fra 1800-tallet, som på en eller anden måde kan hæftes op på Kierkegaards skriverier.
Bogen er primært henvendt til det amerikanske marked, men der er adskillige omregningstabeller i den, så man ikke behøver at være i tvivl om hvor meget ounzes og pounds er. I forbindelse med test af opskrifter vil jeg lave en engelsk “underside” her på bloggen, så forfatteren selv også kan læse med. Hvorvidt det så ender med at jeg laver alle mine opskrifter på både engelsk og dansk har jeg endnu ikke taget stilling til, har jo også det der liv at se til 😉
Jeg har ikke tidligere været særlig bevidst om opskrifters alder, men var da meget fascineret af Sifs gøren og laden udi middelalderopskrifter. Desuden læser jeg Lises blog med stor iver, hun gør altid rede for opskrifters oprindelse. Er man til virkelig historisk madnørderi, kan jeg også anbefale Bi Skaarups hjemmeside.
Nå, men tilbage til mit projekt: Rachel sendte mig tidligere i dag nogle opskrifter og fremhævede især nogle muffins med muskat. Da jeg i dag nyder min sidste feriedag, var lidt bagning kun hyggeligt, og jeg havde da heldigvis alle ingredienser i huset. Da det nu var en gammel opskrift, valgte jeg at bruge ubleget hvedemel og rørsukker, blot for at understøtte krydringen og endte med muffins med masser af smag. De er ikke så søde og vil egne sig godt på et morgenbord. Det tager max 5 minutter at røre dejen sammen og de skal bage et kvarter, så det er lige til at overkomme. Prøv dem en gang
Muffins med muskat (11-12 stk)
1 æg
0,75 dl neutral olie
1,25 dl mælk
3,75 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk fintrevet muskatnød
1,25 dl rørsukker
Desuden:
25 g smeltet smør
2 spsk sukker blandet med 1 tsk kanel
Varm ovnen op til 200 grader. Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå ægget ud i en skål og pisk det let med en gaffel. Rør olie og mælk i. Bland de våde ingredienser med de tørre, bare rør dejen sammen med en gaffel, den skal endelig ikke piskes.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 15 minutter, midt i ovnen. Tjek om kagerne er gennembagte ved at stikke en stegegaffel eller en kødnål i dem, dejen må ikke hænge ved. Stil kagerne på en rist til afkøling.
Pensl de varme kager med smør og drys dem med kanelsukker (gør det med en af gangen, da smørret ellers bare suger ned i kagerne og dermed ikke får kanelsukkeret til at klistre fast). Lad dem afkøle og nyd.
Uhm! De ser gode ud og nemme! Dem vil jeg prøve at bage. 🙂
Spændende projekt du har gang med historiske opskrifter og spændende at læse om jeres Italiens-tur. Er også forelsket i det italienske køkken og især de superlækre supertynde pizzaer.
God ferie fortsat 🙂
Ferien er nu endegyldigt slidt op, men det bliver nu også dejligt at komme på arbejde igen.
De var i hvert fald de nemmeste muffins jeg længe har bagt – så er det jo kun en bonus, at de også smager drøngodt.
Ja, det er spændende at blive en del af sådan et projekt, jeg føler mig meget beæret.
[…] er endnu en testbagning for Philosophical Food Crumbs (jeg fortæller mere om projektet her). Jeg har egentlig fået frie hænder i forhold til hvad jeg havde lyst til at teste fra kogebogen, […]
[…] pakke-mode, så bagning skulle der til. Jeg har haft lidt dårlig samvittighed overfor det omtalte Kierkegaard-projekt, så en opskrift herfra blev fundet, alle mål omregnet, og nogle ingredienser udskiftet. Der […]