Mirabellemarmelade vol.II

Anden omgang mirabellemarmelade er en slags to i en opskrift. Denne gang brugte jeg røde mirabeller, men farven er for så vidt ligegyldig. Den er bestemt noget nemmere at gå til end vol. I, og den har ligeledes en rigtig god smag. Her starter man med at koge den hele frugt (samt alle de kerner, der blev til overs fra udsteningen af den anden marmelade), med lidt vand, hvorefter den sigtede mos tilsættes sukker og evt. smagsgiver. Den rene saft, der bliver til overs kan man så bruge enten til saftevand eller gele. Jeg lavede begge dele; fulgte bare opskriften på et brev Gul Melatin til ½ liter saft (2 glas gele) og kogte den resterende saft med RIGELIGT sukker.

Mirabellemarmelade vol. II (4 glas, 2 glas gele og 1½ l. saft)
2 kg røde mirabeller
1 l. vand
ca. 2 kg sukker
1 stor knold ingefær (eller 1 vaniljestang, lidt mynte eller…)
2 tsk Rød Melatin
½ brev Gul Melatin
Lidt atamon

Kom de skyllede mirabeller i en gryde og hæld vandet på. Lad det koge op, skru ned, og lad det simre i 20 minutter.
Find 2 skåle, et piskeris og en sigte frem. Læg sigten over den ene skål og fyld den op med mirabellemassen. Når der ikke længere drypper ren saft ned i skålen, flyttes sigten over til den anden skål, og man begynder at mase massen med piskeriset. Bare pres så meget frugtkød som muligt igennem sigten. Smid kernerne ud. Gør dette indtil der ikke er mere mirabellemasse i gryden. Jeg endte med at have ca. 1,2 liter frugtmos, og ligeså meget saft.
Kom frugtmosen tilbage i gryden og tilsæt ca. det halve sukker – 600 g til 1,2 liter. Kom desuden ingefærknolden i. Kog mosen op, og smag på den – er den for sur, tilsættes ekstra sukker. Bland den røde melatin med 2 spsk sukker og kom det i den kogende mos. Kog i 2 minutter, og kom så marmeladen i skoldede glas. Luk dem til og lad marmeladen blive helt kold før du smører dig en mad.

Mirabellesaft og gele
Mål ½ liter saft af og kom den i en gryde sammen med ½ brev gul melatin blandet med 2 spsk sukker. Pisk godt. Tilsæt ½ kg sukker, og lad frugtsaften koge i 10 minutter. Kom geleen på skoldede glas og luk dem straks.
Resten af saften (ca. 7 dl.) kommes i en gryde sammen med ½ kg sukker, kog op og smag til. Kom på skoldede flasker. Drikkes blandet op med 4 dele vand.

5 kommentarer
  • […] Read the original here: Mirabellemarmelade vol.II […]

  • Kagedåse X siger:

    Jeg prøvede det der, og masede og masede – men syntes stadig der var så meget frugtkød tilbage i sigten at jeg til sidst gik over til at pille stenene fra med en gaffel. Den falske sigte, peut-etre?

    God weekend 🙂

    • Signe siger:

      Måske for finmasket? Jeg brugte sådan en metal-spidssigte, og der var stort set kun kerner tilbage efter “presseriet”.
      God weekend til dig også 🙂

  • […] 1 dl rødvinseddike 1 spsk engelsk sauce 2½ dl øko-cola 1½ dl piskefløde lidt gorgonzola og mirabellegele til justering af smagen salt og peber 250 g brune […]

  • […] af, så siger det sådan en sjov lyd og hvis man blander danskvand med saftevand (fx dette eller dette, red.) så smager det næsten ligesom […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *