For et par år siden lavede vi madplaner for en måned af gangen; det tog lidt tid at forfatte sådan én, men så behøvede man heller ikke tænke over hvad der stod på menuen resten af måneden. På et tidspunkt løb vi lidt sur i det, det blev nok for overplanlagt, men nu prøver vi altså igen. Jeg er simpelthen blevet SÅ træt af at skulle handle hver dag, det er både dyrt og tidskrævende. Desuden er der endnu engang gået for meget pasta og hakket kød i den (det gør nu ikke ungerne noget – det er vist mest mig!), og så får vi heller ikke brugt de ting vi har i fryseren.
Jeg har altid været tilhænger af at holde madplanen forholdsvis simpel, altså ikke skrive præcis hvad tilbehøret er, for så er der rum til at free-style lidt, og man kan få brugt alle grøntsagerne i ugens kasse. Jeg prøver på at holde mindst en ugedag vegetarisk, og så også lige få spist lidt fisk. Torsdag er altid lidt presset; min mand arbejder tit til sent, og Rosa går til spejder, så derfor skal det være mad, der kan laves på et øjeblik.
- Mandag: Græskarsuppe
- Tirsdag: Koteletter i fad
- Onsdag: Fællesspisning i 4.A (Det ender nok med en gryde risengrød)
- Torsdag: Fiskefrikadeller og rugbrød
- Fredag: Chili con carne
- Lørdag: Forårsruller og nudler
- Søndag: Pizza og salat
I får lige et billede med på vejen af nem aftensmad når det er bedst; saltbagte bagekartofler med persilledressing, hvidløgssmør og serranoskinke i tern, mums!!!
Hvorfor filan er der også så langt til Århus!? Jeg vil også være med! 😀
Lyder rigtig sjovt og spændende – glæder mig til fortællingerne på bloggene 🙂
Afstanden er der desværre ikke noget at gøre ved, så du må nøjes med øjenvidneberetninger 🙂
Lyder spændene med det kursus der !!!
Mad planer dur ikke her i huset…
Ville ønske at de gjorde, men nej….
Ummm ser god ud den kartoffel….
Hyggehygge
Marianne
Jeg synes faktisk at sådan en madplan kan lette hverdagen en del, så ærgerligt at I ikke kan få det til at du.
Jeg har lidt sommerfugle i maven vedr. kurset – det SKAL bare blive godt 🙂
Det lyder da alt for spændende med det kursus. Vil spændt følge med her. Pøj, pøj til jer!!
Madplaner går i vasken for mig … laver gang på gang en seddel, som jeg alligevel ikke følger. Men for pokker, hvor vil jeg gerne. Så den sidste seddel er ikke skrevet her;)
Knus Hanne
Ja, vores madplaner har også været gået i fisk i ugevis – ellers har vi faktisk været seje i årevis. Meget kan reddes af, at man tit laver en ekstra portion og fryser ned, men det er altså lidt kedeligt i længden.
Op på hesten igen, Hanne.
Og Anne, jeg har nu også altid en ekstra portion et eller andet på frys til de dage hvor alt kokser, men det er jo ikke specielt nytænkende 🙂
Uhh, madplaner styrer virkelig – især hvis de overholdes;-)
Men det bliver de simpelthen nødt til, når vi flytter ind i vores eget hus, for med et hus i Vejle og arbejde i Århus C, så skal der simpelthen planlægning til, hvis ikke der skal gå ren fast food i den..:-)
Jeg er også stor tilhænger af madplaner, og som regel lykkes det at holde dem. Ofte kører jeg med det system, at jeg laver madplan for mandag til torsdag/fredag og så igen for fredag/weekenden. Dagens salat er som regel ikke planlagt, for så kan jeg lave den af diverse salat-venlige rester i køleskabet. Måske er det også nemmere at overholde en plan, når man er en lille husholdning på to end en større familie, hvor der er mange flere personer at tage hensyn til, når maden skal på bordet.
Vi har både haft madplan før og efter vi fik børn, og jeg synes egentlig ikke der er den store forskel.
For mig er det en god hjælp til at holde menuen afvekslende og så det der med at handle mindre – det sidste 1½ år synes jeg nærmest at jeg har handlet dagligt, og jeg synes helt ærligt at det er spild af tid.
Hej Signe
Er lige stødt på din fine blog og gode opskrifter. Det er altid dejligt at møde ny inspiration når man er tosset med mad:)
Hilsen Mette
Der må jeg give dig fuldstændig ret, Mette. Tak for rosen 🙂