Det er desværre de færreste lærerværelser, der har kantineordning, så jeg er pinedød nødt til at finde på spændende madpakker hver dag. Lige for tiden er jeg til bønnesalat i forskellige varianter, hvilket er rigtig lækkert. Jeg har, på Klidmosters foranledning, iblødsat et helt kilo sorte bønner, kogt dem med lidt krydderurter fra haven, og frosset dem ned i to store fryseposer – bredt fladt ud. Det betyder, at jeg om aftenen laver dressing, og smider grøntsager i, og om morgenen brækker jeg omkring 100 g bønner af og kommer ned i grøntsags-dressing-blandingen. Til frokost er bønnerne tøet op og har suget tilpas meget dressing (og samtidig er salaten blevet holdt kold i tasken), så det passer helt perfekt.
Det fungerer selvfølgelig også fint med andre slags bønner, eller kikærter for den sags skyld. Jeg eksperimenterer lidt med forskellige grøntsager fra dag til dag, men de skal helst være forholdsvis faste, for at kunne holde til at ligge i dressing hele natten, uden at blive alt for smattede.
Bønnesalat (1 pers.)
½ majskolbe
1 tomat
½ rødløg (lille)
½ lime
1 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk røget paprika (eller alm. paprika edelsüss)
lidt hakket chili (tørret eller frisk)
salt og peber
ca. 100 g kogte sorte bønner
evt. lidt hakket mynte
Kog majskolben i ca. 10 minutter i saltet vand (jeg koger 2, og kommer resten på køl – så er der til salat i løbet af ugen). Lad kolben afkøle og skær kernerne af med en skarp kniv – skil dem fra hinanden med fingrene. Skær tomaten i 4 både. Tag kernerne ud og skær tomatkødet i små tern (gem evt. tomatkernerne til en tomatsovs en anden dag). Hak rødløget fint.
Bland en dressing af limesaft og olivenolie, spidskommen, paprika og chili i en bøtte med låg. Smag til med salt og peber. Kom majs, tomat og løg ned i dressingen, sæt låg på bøtten og stil den på køl natten over. Om morgenen kommes de frosne bønner i, og salaten kommes i tasken – er frisk og lækker til kl. 12 🙂
Jeg har desværre kun billede af salaten inden bønnerne tilsættes, da jeg ikke lige synes jeg kan sidde og tage billeder af min mad på lærerværelset (de skulle jo nødig synes jeg er ALT for mærkelig her i starten…).
Hej Signe
Super god idé – tak for den:)
Håber på flere madpakkeideer fra din hånd, for hvor bliver det let kedeligt:)
Kan du ikke lige så godt vise dine nye kollegaer dit sande jeg fra starten?? 😉
Hej Hanne
jeg er jo kun vikar indtil videre – og vil rigtig gerne ringes til igen 🙂
Jeg skal nok komme med lidt indspark til madpakken, for du har fuldstændig ret – det bliver let kedeligt!
Lækkert og sundt på samme tid – herligt 🙂
Er det stadig til at få gode majskolber på denne årstid?
Jeg fik dem med kassen fra aarstiderne i sidste uge, og der er masser af smag i!
Det er altså en smart måde at lave en madpakke der er værd at spise efter at ha' ligget i tasken hele formiddagen. Det var aldrig faldet mig ind at skære majskernerne af kolben, så godt tip der også 🙂
Det næste projekt bliver at fryse linser (Puy og Beluga), men jeg er bange for at det nemt kan ende med linse-mos i stedet 🙂
Knus
Jeg tror måske også jeg ville være bange for at de splattede fuldstændig ud!
Majskerner direkte fra kolben smager bare hundrede gange bedre – det må du prøve!