Madpakke-salat II

I dag fik jeg afprøvet en ny slags salat, inspireret af Klidmosters berømte linse-pesto-spidskåls-salat. Jeg har fornylig lavet ajvar, efter denne opskrift, men du kan sagtens købe det i velassorterede supermarkeder eller indvandrerbutikker – det smager vildt godt, og er rigtig godt til mange ting. Jeg havde fået et lille savoykål i denne uges kasse, og brugte derfor det, men hvidkål eller spidskål fungerer ligeså godt.

Linsesalat med ajvar (1 pers.)
50 g grønne linser (helst puy- eller beluga-linser)
2 spsk ajvar
1/4 savoykål (ca. 2 håndfulde fintsnittet kål)
salt og peber

Kog linserne i et par dl. vand – de skal kun være absolut møre. Det tog ca. 25 minutters kogning for de linser jeg havde i skuffen. Vend de varme linser med ajvar og lad dem trække natten over i en bøtte med låg. Om morgenen tilsættes det fintsnittede kål sammen med lidt salt og peber, og det hele vendes godt rundt. Lad det trække nogle timer på køl.
Dejlig frisk frokost med godt bid i!

2 kommentarer
  • Klidmosteren siger:

    Mums, det lyder sørme godt. Jeg må altså ha' købt ind til en omgang ajvar 🙂 Knus

  • Signe siger:

    Hmmm, det kunne jo være jeg havde et glas i overskud (den gav en del, den der gigantaubergine!). Jeg kan komme forbi med det – og alle dine kogebøger – en dag i næste uge. Vi kan lige aftale det lørdag.
    Knus

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *