Lidt om teenagere og madpakker

Jeg er beriget med to teenagere, hvoraf den yngste ikke er så pjattet med madpakker – og faktisk ikke har været det i et stykke tid. Hun har efterhånden i nogle år smurt sin egen madpakke, og i flere år var det primært skinkemadder og gulerodsstænger, men rugbrødsmadder er simpelthen blevet dømt helt ude nu. Eftersom at hun ikke har flere timer hver morgen til at smøre Mette Blomsterberg-inspirerede madpakker (skru lige ned for ambitionsniveauet, tak!), skulle det gerne være nemt at gå til, samt forholdsvis sundt.
Da jeg for et par måneder siden blev spurgt om jeg ville have et eksemplar at Louisa Lorangs nye kogebog; Super Snacks, havde jeg bestemt teenagedatteren in mente, da jeg takkede ja. Heldigvis blev hun svært begejstret, og bogen er nu flyttet permanent ind i hendes samling.

ItemImage

Vi har lavet rugbrødsstænger med forskellige slags humus eller fetacreme, som blot bestod af daggammelt rugbrød skåret i tykke skiver og derefter stænger, dryppet med lidt olivenolie og havsalt og tørret ved lav varme i et par timer.
Det er tilsyneladende MEGET bedre end almindelige rugbrødsmadder med det samme smurt ovenpå. Desuden kan begge slags dip også bruges til grøntsagsstænger.

Derudover har Rosa selv lavet forskellige opskrifter fra bogen; fx en lækker, sød greenie (altså en grøn smoothie), som blev drukket herhjemme, men sagtens kunne tages med til formiddagssnack.
Greenien bestod af æble, banan, avocado og babyspinat, samt æblemost og en snert ingefær og citron. Meget lækkert, og nemt at lave.

IMG_5170

Rosa prøvede også kræfter med en anden drik fra bogen; en cashewkakao, men den faldt slet ikke i lige så god jord som greenien.
Til gengæld lavede hun de lækreste fishcakes, som vi blot spiste til frokost en lørdag, men garanteret også er lækre i madpakken.
Normalt er jeg mest til grovhakkede fiskedeller (a la disse), men de her havde nu deres egen charme – og så var det ret lækkert med det asiatiske twist.

Fishcakes (ca. 15 stk)
400 g hvid fisk uden skind og ben
½ bundt koriander, plukket og skyllet
10 g grofthakket ingefær
1½ spsk fishsauce
1 spsk rød eller grøn karrypasta (bare den fra supermarkedet; den er ikke så stærk)
1 æg
1 spsk mel
olie til stegning

Hak fisken i en foodprocessor sammen med koriander, ingefær, karrypasta og fishsauce. Tilsæt til sidst æg og mel. Form farsen til små fiskefrikadeller og steg dem i olie i 4-5 minutter i alt. Spises lune eller køles af og pakkes i madpakken – gerne sammen med lidt sød chilisauce, en limebåd og lidt grøntsagsstænger.

IMG_5148

Hvis du også mangler lidt inspiration til madpakken, og er gået lidt i stå i leverpostejmadder og deslige, kan jeg kun anbefale Super Snacks – opskrifterne er nemme at gå til, og der er masser af anderledes snacks med fokus på sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *