Ja, det er ikke bare en tilfældig Laura, der her er tale om, men Laura fra Matador, som gang på gang hiver de flotteste teboller ud af sin ovn i det Varnæske køkken. Jeg prøvede opskriften af et par gange, og prøvede også med mindre gær, og de bliver altså bedst hvis man bruger en hel pakke. Helt luftige og lækre. Desuden kan jeg sige, efter at have smagt disse boller, at jeg godt kan forstå at Tante Møhge kan spise så mange af dem, for de mætter ikke ret meget – til gengæld smager de fantastisk med koldt smør.
Hvis man er til rosiner, smager det godt at komme en god håndfuld i – men gør dig selv den tjeneste at lade rosinerne trække i lidt vand en times tid først. Så bliver de svampede og lækre og suger ikke væde fra bolledejen.
Lauras teboller (12 stk)
1 pakke gær
2 dl mælk
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel
50 g blødt smør
et sammenpisket æg til pensling
Opløs gæren i mælken og kom æg, sukker og salt heri. Ælt melet i til du har en fast dej. Tilsæt så det bløde smør og ælt godt til dejen er blank og fast. Læg film over skålen og lad dejen hæve i 40 minutter.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en pølse. Skær den ud i 12 lige store stykker og form hvert stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 40 minutter.
Pensl dem med æg og bag dem på næstøverste rille ved 200 grader i 10 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Hej Signe.
Øverst på denne side har du to boller, kan du oplyse mig opskriften. Det ligner engelske teeboller, som jeg forsøger at finde en opskrift på.
Jeg er ikke på FB.
Hej Jeanette
Jeg har ikke været så aktiv på bloggen de seneste måneder, så jeg beklager mit sene svar. Hvis du mener bollerne på forsiden af bloggen, er det Marieboller, også kaldet choux croute. Jeg formoder ikke at du henviser til bollerne i dette indlæg, som jo er teboller