Nej, der er ikke gær eller andet hævemiddel i disse kokostoppe, dejen skal bare helst stå og sætte sig natten over. Når den så har gjort det, er den ret nem at forme (i modsætning til disse), og du ender ud med saftige kokostoppe med en snert af citrus.
Jeg er ret vild med kokosmakroner af enhver slags, og hvis jeg en sjælden gang køber en bagerkage, er det oftest en kokosmakron – de har bare en helt særlig saftighed. Denne opskrift faldt jeg over på Instagram hos brugeren @madkonsulenten, der dækker over Rasmus Bredahl, der er kantinekok og laver det lækreste mad.
“Langtidshævede” kokostoppe (16 stk)
250 g sukker
3 æg
saft og skal af en økologisk citron
½ stang vanilje
250 g kokosmel
evt. 100 g mørk chokolade
Riv skallen af citronen og kom den i en skål sammen med saften. Slå æggene ud heri og tilsæt sukker og marven af ½ vaniljestang. Pisk det sammen til en luftig masse. Rør forsigtigt kokosmelet i. Sæt film over skålen og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Gør dine fingre våde og form 16 kokostoppe med hænderne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bages midt i en 180 grader varm ovn i 12-14 minutter. Afkøles fuldstændig og dyppes evt. i lidt smeltet chokolade.