Lakridscookies

Forleden fik jeg pludselig lyst til at bage lidt – det kommer over mig i ny og næ 😉 Jeg havde skimmet en opskrift på lakridscookies dagen forinden, via et link til Johan Bülow Lakrids på Facebook, og lod mig inspirere af denne, men brugte de ting jeg lige havde i huset. Fx lå jeg ikke inde med lakridsmarcipan, men almindelig marcipan og lakridspulver havde jeg da. Desuden havde jeg ingen tranebær, og endte med at bruge tørrede morbær i stedet; jeg vil tro at rosiner også vil fungere, da det mere er konsistensen end smagen, der er vigtig her. Jeg endte ud med nogle lækre chewy cookies med en mild smag af lakrids; skal lakridssmagen have mere gas, kan du evt. tilsætte en teskefuld lakridspulver mere. Jeg forkælede “mine drenge” på efterskolen med cookies, og dagen efter var de markant bedre til at gøre rent – hvem vidste at gode cookies kunne forbedre viljen evnen til at gøre rent?

Lakridscookies (ca. 35 stk)
100 g sukker
200 g blødt smør
200 g brun  farin
200 g mel
2 æg
1 tsk natron
½ tsk groft salt
100 g nødder; jeg brugte cashew-, men hasselnødder er fint
50 g hakket mørk chokolade
50 g tørrede morbær (eller rosiner)
2-3 tsk lakridspulver
200 g marcipan

Hak nødderne groft og bland dem med chokolade og morbær. Smuldr marcipanen ned i skålen og drys med lakridspulver. Vend rundt og stil til side.

IMG_2049
Pisk det bløde smør med de to slags sukker til det bliver luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hver. Vend mel sammen med salt og natron og pisk det i dejen. Bland til sidst marcipan-nødde-blandingen i dejen og sæt dejen på nogle bageplader beklædt med bagepapir med 2 spiseskeer. Husk at kagerne flyder ud, så der skal være god plads imellem hver. Bag dem på næstøverste rille ved 180 grader i 8-10 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

IMG_2051

2 kommentarer
  • Rosemarie siger:

    Superlækkert – må prøves.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *