Løgmarmelade

Jeg er vild med løg i næsten alle versioner, og laver stort set ikke mad uden (altså i det salte køkken – laver da sjældent løgkage, eller løgkoldskål…).

Da jeg så denne opskrift ved Grydeskeen, vidste jeg bare at det skulle være et af mine tilskud til pinseweekend med familien, så i aftes duftede køkkenet af langsomt simrende løg i timevis – mums. Jeg er sikker på at det nok skal blive et hit som tilbehør til lidt frokost eller lignende.
Løgmarmelade (1 stort glas)
1 kg løg
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1½ dl rødvinseddike
1½ dl rødvin
1 dl oksebouillon
3 spsk agavesirup (eller honning)
1 stor kvist rosmarin

Pil løgene og snit dem i halve skiver. Varm en stor pande op med olie og smør og steg løgene ved medium varme til de er godt faldet sammen og begynder at tage farve. Tilsæt så vin, eddike, sirup og bouillon. Pak rosmarinen ind i et stykke køkkenrulle og bind et stykke snor om den – kom den ned til løgene. Lad hele molevitten småsimre i et par timer på lav varme – uden låg!
Når konsistensen er rigtig (når der ikke rigtig er mere væde), kommes løgmarmeladen i et stort glas. Marmeladen kan holde sig på køl en uges tid!
6 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Det ser dejligt ud! Jeg tror, jeg har en opskrift på noget lignende liggende et sted, som jeg har også har tænkt på at prøve mange gange – det lyder nemlig rigtig skønt!

    Hvad har du tænkt på at bruge den som tilbehør til? Jeg overvejede noget oksekød…

  • Hanne's verden siger:

    Ser og lyder virkeligt skønt.
    Du bliver sikkert populær i familien 🙂

  • Signe siger:

    Den fungerede ihvert fald fint både på rullepølse pg sammen med stegte pølser på frokostbordet 🙂

  • foodfanatic siger:

    Mmm det ser godt ud Signe. Jeg er også helt vild med løg, så har selv luret på lignende opskrifter. Nu når jeg har set dig lave det, så er der vist ingen undskyldninger for ikke at komme igang 🙂 Håber du nyder det gode vejr.

  • Deborah siger:

    Jeg kan også spise løg til stort set alt og elsker dem også. Skal prøve den her en dag.

  • Signe siger:

    @Nadia: Det var klart et hit på frokostbordet- også til fiskfrikadeller i stedet for remo 🙂
    @Deborah: Præcis sådan havde jeg det, da jeg så opskriften 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *