Da vi jo heldigvis har fryseren fuld af lammekød, besluttede jeg forleden at lave klassikeren “Lady og Vagabonden-pasta” i en lidt mere krydret version, hvor udgangspunktet var hakket lammekød og en god krydret tomatsauce. For så vidt kan man selv vælge tilbehør, umiddelbart vil jeg mene at ris passer bedre til end pasta, som vi jo fik, men min mand var meget tilfreds (han kan selvfølgelig også spise pasta til alt).
Krydrede kødboller i tomatsauce (3-4 personer)
Start med tomatsaucen:
1 løg
2 små gulerødder
½ squash
1 fed hvidløg
500 g tomatpassata (eller flåede tomater)
2 dl rødvin
1 tsk timian eller rosmarin
1 laurbærblad
salt og peber
evt. lidt sukker eller sirup
Hak løg, hvidløg, squash og gulerod meget fint. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie, til de begynder at blive klare. Tilsæt rødvin og lad det boble et par minutter. Kom tomat og krydderier i saucen, sæt låg på gryden og lad det småsimre en halv times tid. Smag på saucen og afstem evt. syrligheden med lidt sukker eller agavesirup.
Lav kødbollerne mens saucen simrer.
½ kg hakket lammekød
1 spsk kapers
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk timian
salt og peber
olie til stegning
Hak kapers, løg og hvidløg fint, og ælt det med lammekødet. Tilsæt timian, salt og peber, og rør farsen grundigt. Form til små kødboller og steg dem på en varm pande. Kom dem i tomatsaucen lige inden servering, og server saucen med valgfrit tilbehør.
Jeg må give Janus ret, pasta it is!! Selvom det er mæh i stedet for muh 🙂
I er jo også lige pasta-crazy 😉