Lige for tiden underviser jeg i et valgfag kaldet “Mad og Hygge” på efterskolen. Min kollega og jeg forsøger at udfordre eleverne lidt udi madlavning, fx lavede de flammkuchen fornylig, hvilket var et stort hit. Det bliver primært til noget bagning, og forleden stod den på småkager. Min kollega havde fundet en opskrift på “Chaisnitter”, og selvom dejen så fin ud, blev kagerne ikke voldsomt vellykkede.
Jeg tog opskriften med hjem, lod mig inspirere af de klassiske kakaosnitter, og fik nogle superlækre kryddersnitter ud af det. Det er en dejlig nem måde at bage småkager på; bare rulle ud i stænger, bage og skære i snitter. Desuden rører jeg altid dejen sammen i foodprocessoren, det tager et øjeblik. Kagerne er lidt julede i smagen, men kan da heldigvis sagtens spises på andre tidspunkter af året også.
Kagerne kan holde sig en uges tid i en kagedåse – hvis de altså får lov.
Kryddersnitter (ca. 60 stk.)
150 g hvedemel
80 g muscavadosukker (eller brun farin)
½ tsk bagepulver
½ tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt allehånde
½ tsk kardemomme
½ tsk vaniljesukker
100 g smør
1 æg
1 spsk perlesukker
Bland mel og sukker med krydderier samt bagepulver. Nulr smørret ud i melblandingen. Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen med en gaffel. Brug halvdelen af ægget til at samle dejen til en kugle.
Del dejen i 3, og rul hver del til en pølse (ca. 30 cm lang), og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Tryk dem let flade.
Brug resten af ægget til at pensle dejen med, og drys med perlesukker.
Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter. Skæres i snitter, mens de er varme. Lad de færdige snitter køle af på en bagerist. Nyd dem til en god kop kaffe.