Egentlig er det vel sådan en slags moderne koteletter i fad, bare uden den fede sovs, og det er dejlig nemt og smager skønt. Opskriftforlægget er Jamie Olivers; det må nærmest have været en af de allerførste opskrifter han viste på fjensyn (ja, jeg ved godt at jeg har total opskrift-klæbehjerne!), og jeg kan huske at jeg lavede den en enkelt gang umiddelbart efter – syntes det smagte vildt godt, og har så ikke lavet det siden: Meget mærkeligt! Nå, jeg i går fik jeg pludselig lyst til koteletter, og så kom jeg i tanke om denne fremgangsmåd. Hvor meget den afviger fra Jamies skal jeg altså ikke kunne sige.
Her er til 2 voksne og 2 børn
Koteletter med pastinakker og pærer
3 store nakkekoteletter (ca. 500 g)
2 store pastinakker
2-3 pærer
500 g kartofler
1 økologisk citron
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
3-4 kviste timian
salt og peber
Pil feddene og knus dem let. Kom dem i en bradepande, sammen med olivenolie og timian. Halver citronen og pres saften ud. Kom begge halvdele ned i bradepanden sammen med koteletterne, som møffes lidt rundt i marinaden. Lad dem trække mens grøntsagerne ordnes. Skræl patinakkerne og del dem i kvarte eller sjettedele, alt efter tykkelsen. skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset (de kan sagtens skrælles, men så bliver retten lidt bleg). Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kom det hele ned i fadet, tilsæt salt og peber og læg koteletterne øverst. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Server med et drys hakket persille.
Hej
Det program har jeg også set.
Wicked;) … med pastinakkerne som stikker op her og der;)
Den opskrift skal jeg have prøvet. Kombinationen af pærer og svinekød lyder spændende og god.
Jeg elsker at se madprogrammer. Sidder ofte klistret til skærmen og ser madprogrammer i timevis på BBC lifestyle.
Hilsner fra Hanne