I aftes fik vi noget så retro som koteletter i fad – det smager altså stadig rigtig godt, og ungerne var også vilde med det. Jeg sværger til nakkekoteletter, da de bare smager af mere, men almindelige koteletter kan også sagtens bruges. I virkeligheden skal der vist ristede champignons i, men jeg havde et hoved broccoli fra sidste uges kasse, der lige skulle bruges – det gav også lidt ekstra farvespil på tallerknen. Jeg serverede basmatiris til.
Koteletter i fad (4 pers.)
4 nakkekoteletter af ca. 200 g
2 spsk paprika edelsüss
50 g bacon i tern
1 ds. koncentreret tomatpure
1 løg
2 fed hvidløg
5 dl kalvebouillon (bare brug en terning og kogende vand)
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt olie til stegning
Bank koteletterne lidt med håndroden, og kom rigeligt paprika på begge sider – klap det fast. Kom lidt salt og peber på alle koteletterne. Hak løg og hvidløg fint. Varm en sauterpande op og kom olie på. brun baconternene i olien og læg dem på et stykke køkkenrulle. Brun koteletterne på begge sider, og læg dem på samme tallerken som baconen. Brun løg og hvidløg, tilsæt tomatpuré, rist let og tilsæt så den varme bouillon. Kog det godt igennem, tilsæt fløde og smag til. Kom koteletter og bacon tilbage i sovsen, sæt låg på panden og kom den i ovnen ved 170 grader i ca. 20 minutter.
Server med dampet broccoli og ris.
Der er bare noget helt særligt godt over retromad – mums, det skal jeg også snart lave!! 🙂
Der er jo også lidt "smagen af barndom" over det – det kan jo ikke nægtes at vores far har en forkærlighed for paprika og tomat 🙂
Det er også lige sæson for sådan nogle retter … jeg har i hvert fald vildt lyst til efterårsmad.
Jeg mindes også min mors gode koteletter i fad og en sammenkogt ret med skært svinekød, cocktailpølser og grønne ærter .. mystisk kombination, men ægte retro:)
Haha, sammenkogte retter med cocktailpølser er bare så 80'er 🙂 Og helst de der slimede fra dåse – man fatter ikke fascinationen i dag, vel?
Lige præcis … så afskyeligt. (min svigermor bruger dem stadig … får kuldegys over hele kroppen)
Stakkels dig, så er det bare med at fiske udenom 🙂
[…] Nakkekoteletter i fad m.grove ris. Dampet rosenkål […]