I dag stod menuen på kold sommersuppe. Smagen var utrolig lækker og frisk, selvom duften af lime og mynte straks trigger min mojito-lyst (selv kl. 8.30 om morgenen…). Næste gang jeg laver suppen, vil jeg bruge en melon med grønt frugtkød, da den orange netmelon gjorde at farven blev lidt mudret. Jeg valgte at bruge en god hønsebouillon for at give suppen fylde (det er jo meningen at de skal leve af det til kl. 16!), men hvis du laver den som en forret, kan du sagtens bruge vand, for at give suppen en mere frisk smag.
Melon-agurkesuppe (4 personer)
1 agurk
1 melon (ikke vandmelon, men ellers er der frit slag)
1 chili
1 håndfuld mynte
½ l hønsebouillon
saft af 1-1½ lime
salt og peber
Skræl agurken og skær frugtkødet rent på melonen. Tag kernerne ud af chilien. Kom det hele i en blender (måske af 2 omgange) og blend til en jævn suppe. Smag til med salt og peber og måske lidt ekstra limesaft og stil suppen koldt. Server med lidt hakket mynte drysset over, og et godt stykke brød belagt med tynde skiver cremet feta.
Det lyder som en rigtig dejlig sommerret – jeg elsker lime og mynte!
(og mojitos er da heller ikke så tossede… ok, måske om morgenen, men ellers ikke… ;-))
Jeg har aldrig prøvet en mojito fra morgenstunden, så konceptet kan ikke helt afvises – selvom det nok ville komme til at indebære en lang middagslur 🙂
Sådan en morgenmojito er måske ikke lige sagen, men vi var på vietnamesisk restaurant til frokost og John bestilte deres limonade med lime, sukkerrør og mynte – meget lækker og graviditetsvenlig mojito… 😉
Lyder som en god løsning på morgen-mojito-lysten – må prøves!
Det lyder lækkert. Jeg har aldrig rigtig spist nogle af de kolde supper, men det må være lækkerte en varm sommerdag.
Den her opskrift må lige gemmes..