Kold kaffe på 3 måder

Sponseret indlæg – dog fyldt med egne meninger!
Før sommerferien blev jeg kontaktet af Kaffeteriet.dk, som spurgte om jeg havde lyst til at lege med nogle af deres produkter. Det ville jeg selvfølgelig gerne – kaffeglad som jeg er. Jeg fik tilsendt nogle forskellige bønner samt adskillige flasker koldbrygget kaffe.
Jeg har tidligere selv forsøgt mig ud i koldbrygget kaffe, men kunne ikke rigtig smage forskel på det og på espresso, der var blevet kold – i hvert fald ikke, når det blot blev brugt til iskaffe.

Denne koldbryggede kaffe, eller kaffekoncentrat, er virkelig delikat; blød og med en intens kaffesmag samtidig. Jeg har prøvet at lave lidt forskelligt med den; klassisk iskaffe, kaffe-tonic og kaffeis, og alle tre dele blev virkelig vellykkede. Et lækkert, smagfuldt produkt, som samtidig er økologisk.
Kaffebønnerne jeg fik tilsendt er også økologiske, men da vi kun drikker espresso, og jeg fik tilsendt bønner til filterkaffe, har jeg lidt svært ved at bedømme dem; de smagte ikke helt af nok til at espressoen blev rigtig god. Jeg brugte dog disse til at lave “mokkabønner” med, og de smagte dejligt.

Jeg bryder mig ikke om sødet kaffe, men iskaffe skal heller ikke være alt for bittert, og derfor bruger jeg sødmælk til dette. Er du til kaffesirup, kan du jo tilsætte en smule af det.

Iskaffe (1 glas)
½ dl koldbrygget kaffekoncentrat
1½ dl sødmælk
isterninger

Kom isterninger i et glas og hæld mælken over. Tilsæt kaffen og rør rundt. Drik på en varm sommerdag.

IMG_5054

Dette er en rigtig voksensodavand; bitterhed fra kaffe og tonic og samtidig med lidt sødme. Den læsker rigtigt dejligt og smager virkelig godt. Og ja, jeg skulle også lige overvinde min “ej, det er bare for mærkeligt”-tanke.

Kaffe-tonic (1 glas)
½ dl koldbrygget kaffekoncentrat
1½ dl tonic
isterninger

Kom isterninger i et glas og hæld tonicen over. Tilsæt kaffen og rør forsigtigt rundt. Server.

IMG_5060

Sidste kaffeopskrift er en blød italiensk kaffeis. Den ser meget lys ud, men smager intenst af kaffe. Isen laves på en ismaskine, da mælkeis skal røres under indfrysning for at få den rigtige tekstur. Mokkabønnerne er bare for sjov, men de smager dejligt.

Italiensk kaffeis med mokkabønner (knap 1 liter)
2 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk glukosesirup
1 dl piskefløde
4½ dl sødmælk
1 dl koldbrygget kaffekoncentrat

Mokkabønner
50 g mørk chokolade
20 g mellemristede kaffebønner

Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt glukosesiruppen mens der piskes. Pisk fløden til et blødt skum. Bland æggesnaps, kaffe, mælk og flødeskum sammen med lette tag med et piskeris. Hæld iscremen i en ismaskine og kør til isen er færdig. Hæld den over i en kølet beholder (sæt en bøtte med låg i fryseren, når du hælder iscremen i maskinen) og lad den stå i fryseren nogle timer inden servering.
Til mokkabønnerne hakkes chokoladen fint. Smelt 2/3 i en skål i microovnen eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i når det er smeltet, og temperer derved chokoladen. Hæld kaffebønnerne ned i chokoladen og fisk dem op med en gaffel. Skil dem ad med en lille ske og lad dem tørre på bagepapir.

IMG_5160

Server isen med et drys af mokkabønner.

IMG_5184

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *