Som oftest kan jeg bedst lide chokoladekage fremfor muffins – jeg syntes som regel at de bliver for hurtigt tørre. Desuden er jeg ikke den store fan af smørcreme, så cupcakes bliver det vist aldrig rigtig til. Desuden har jeg en lettere traumatisk oplevelse med muffins, hvor jeg havde brugt for 100 kr Valhrona i en Meyer opskrift, og så var de bare kedelige – ARGH!
Det gode ved muffins er dog at de er rigtig nemme at have med, og da min veninde Karin nævnte at hun havde den bedste opskrift, var jeg da frisk på at prøve igen, idet jeg havde lovet mine elever en gang kage.
Opskriften er vældig nem; bland tørre ting sammen, bland våde ting sammen – mix, og vupti; muffins. Samtidig blev de bare vildt gode, saftige og lækre, så det bliver bestemt ikke sidste gang jeg laver dem. Tak Karin
Karins chokolademuffins (12-15 stk)
250 g mel
1 tsk natron
200 g sukker
50 g kakao
100 g mørk chokolade
1 1/4 dl mælk
1 æg
90 g smør
2½ dl yoghurt (græsk, skyr, naturel – hvad du har)
Bland mel, natron, sukker og kakao i en skål. Hak chokolade og kom den i melblandingen. Smelt smørret og rør mælk, yoghurt og æg heri. Bland indholdet af de to skåle – bare brug en gaffel. Fordel dejen i 12-15 muffinforme og bag dem i ca. 20 minutter ved 190 grader.
Kan evt. pyntes med glasur, smørcreme eller hvad man nu er til.
Ja tak, 10 af dem 😉 Møs
Lover at lave dem til dig en dag 🙂
[…] See the rest here: Karins chokolademuffins […]
Har lige bagt 24 stk. – og jo, de er sgu faktisk ret yummy yummy! 🙂
Tak for opskriften. Har allerede bagt en portion mere 🙂
[…] Karins chokolademuffins Posted in Signes Mad « Selvforkælelse Unikko med broderi » You can leave a response, or trackback from your own site. […]
De SUVERÆNT bedste chokolademuffins jeg endnu har bagt – og jeg har forsøgt mig med mange forskellige opskrifter. :o) Lækre og svampede – mums. Tak for en superopskrift Karin og Signe…..
Velbekomme 🙂
De er SKØNNE! Jeg kan kun anbefale en kugle vanilleis til 🙂
Chokolade og vaniljeis er nu engang en klassiker!
Så står der 12 stk til afkøling…tak for opskriften.
Velbekomme, håber de smager 🙂
De smager udmærket, men egner sig ikke til børnefødselsdag:( ingen af de 10 drenge der var hos mig idag spiste op..de var for “stærke” sagde de..nok pga chokoladen..
Jeg har bagt dem til lidt større børn, og de spiste rub og stub, så det er nok individuelt – ellers kan man jo *oh gru* bruge en mildere chokolade 🙂
Jeg har bage dem for første gang i dag. Det er de bedste chololade muffins jeg har smagt, og så er de bare rigtig nemme at lave. Jeg brugte dog en lys chokolade fra Thoms, og den yoghurt jeg lige havde i huset var Cheasy A38 0,5 %. Mums. Min 6 årige datter var vild med dem, og hun er ellers ikke meget for kage 🙂
Godt at høre 🙂
Har i alle virkelig kunne bage dem færdig på ca. 20min.??
Jeg har lige taget mine ud efter 20-22 min. og de er fuldstændig flydende indeni.
Min ovn er ikke mere end 6mdr. gammel og har brugt standart størrelse muffins forme, så det kan ik være det. Nøøøøj det er skuffende:(
Alle ovne er jo forskellige, så det er altid en god idé at stikke i kagerne inden man tager dem ud af ovnen. Jeg sætter som regel uret på nogle minutter mindre end angivet i opskriften, og justerer så derefter. Ærgerligt at du fik en dårlig oplevelse med kagerne, som ellers plejer at være rigtig gode 🙂
Kære Signe og Karin, tak for opskriften, den er godkendt af min mand til at blive taget med til hundetræning – ikke til hundene men deres mennesker 🙂
Hvor går I til hundetræning, det lyder da rart med en gang muffins til træningen?
🙂
Egner de sig også til først at blive spist dagen efter? altså som ‘tag-med-til-kollegerne-dagen-efter’-muffins?
Bestemt! Så bliver du nok udnævnt til ugens kollega 🙂
Super… Den tager jeg 🙂
Hvordan vil det være bedst at opbevare dem indtil da?
en plastbøtte af en slags er nok bedst 🙂
De lyder gode – egner de sig til at blive frosset ned?? Eller går den svampede konsistens så i udu?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men kan ikke forestille mig andet end at det fungerer fint.
Hej 🙂
Jeg vil meget gerne prøve at lave dem men er i tvivl om det der 11/4 dl mælk? Er der nogen der kan hjælpe?
En og en kvart:D
Tak for hjælpen, Louise. Der var jeg lige lidt for langsom på tasterne 🙂
Faldt over disse utrolig nemme muffins, efter at have Googlet efter saftige muffins. De er ihvertfald super nemme, og ganske gode. Næste gang jeg skal lave dem, vil jeg dog skære betydeligt ned for kakao andelen og måske lidt op for chokolade delen. Synes de er lige lovlig kakao-stærke. Men dejlig bløde og saftige. Tak for opskriften. Vh Lena
Det kan man jo gøre som man vil 🙂
Kan man mon erstatte natron med bagepulver?
Natron virker godt med kærnemælk og yoghurt, men jeg vil tro at bagepulver også kan benyttes
Fantastisk opskrift……De bedste chokolade muffins jeg har smagt. Pyntede dem med vanille-frosting, og det giver en god balance til den meget kraftige chokoladesmag.
Lyder rigtig lækkert med frostingen, det må prøves 🙂
Skal der så meget mælk i???
Øh 1,25 dl er vel ikke så meget?
Har prøvet denne opskrift flere gange, og jeg er ikke specielt god til at bage, men de her bliver bare SÅÅÅe gode hver gang 🙂
Dejligt at høre 🙂
Havde ingen alm. yoghurt, så det blev med Yoggi’s banan/blåbær yoghurt + 2 ekstra bananer i små stykker.
….og det blev super gode 🙂
Heldigvis lavede jeg dobbeltportion.
Det er vist første gang jeg har hørt om at frugtyoghurt duede i bagværk (brød med peach melba-smag er i hvert fald ringe…). Godt tip, også til stop spild af mad 🙂
Jeg syntes at de smager alt for meget af mel og kakao
Nå, det var da trist. Fulgte du opskriften, for det har jeg aldrig hørt før?
Hvor har du de der sjove stjerne-muffinsforme fra? Er det silikone forme?
Det er silikoneforme, og jeg mener at de var på udsalg i Kop&Kande for en del år siden. De er dødgode og meget holdbare
[…] chokomuffins med frosting efter Julia’s opskrift og hindbærstøv på […]
Hej Signe
Jeg er ikke det store bage-geni så tillader mig at spørge om man skal bruge varmluft eller alm. ovn?
Venlig hilsen Gurli
Hej Gurli
Hvis der ikke står andet, er det ALTID almindelig ovnvarme
God bagning
[…] dag har Sveske og jeg lavet chokolademuffins efter denne opskrift. Hun var meget interesseret i at smage sukkeret og få en klat smør i sin hånd […]
Er de bedst med kærnemælk eller sødmælk?! Glæder mig til at bage dem.