Kanelis

I går havde vi nogle gode venner på besøg, som vi faktisk ikke har set i over 1 år!!! Hverdagen får sneget sig ind på os, og tiden er bare gået. Det var så hyggeligt at se dem igen, og klokken blev også mange førend de tog hjem – og det til trods for at de allerede kom kl. 16 🙂
Derfor havde jeg også valgt at lave en lidt blandet menu – lidt tapas da de kom, derefter shawarma, så ungerne (deres er noget mindre end vores) selv kunne komponere maden, og til sidst en lækker æbletærte med kanelis.
Æbletærten er en af Mette Blomsterbergs kreationer fra Politikens bog om Dessert. LaTascha har blogget om den her, og jeg kan kun anbefale den – virkelig lækker og meget dekorativ kage, som også smager skønt dagen derpå.
I stedet for cremefraiche havde jeg lavet en meget lækker kanelis, med en intens smag af kanel og frosset med en smule stødt kanel, så den fik en flot brun stribe, når  den blev kuglet op (det fremgår vist ikke så godt på billedet).
I og med at det er en mælkeis er det bedst at lave den på ismaskine, men den kan også fryses i en beholder, hvor du rører i den en gang i timen, indtil den er helt frosset.

Kanelis (ca. 1½ l.)
2½ dl piskefløde
7 dl sødmælk
4-5 kanelstænger (gerne dem fra Urtekram, som har en meget lækker smag)
8 pasteuriserede æggeblommer
200 g rørsukker

1 tsk stødt kanel

Kom fløde og mælk i en gryde sammen med kanelstængerne. Kog det op, sæt låg på og træk gryden væk fra varmen. Lad kanel-mælken trække et kvarter. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den ned til æggeblommerne (hold kanelstængerne tilbage) mens der piskes. Kom æggemassen tilbage i gryden og varm langsomt op mens der røres. Når cremen begynder at tykne (ca. ved 85 grader), tages gryden af ilden og cremen hældes i en skål. Lad cremen køle af, og sæt den på køl i mindst et par timer.
Hæld cremen gennem en sigte, og derefter direkte ned i ismaskinen, som kører indtil du har en blød is. Kom halvdelen i en skål med låg, strø med det stødte kanel og kom resten af isen ovenpå. Sæt beholderen i fryseren i et par timer, og spis sammen med alle former for æblerelaterede desserter.
Isen kan holde sig ca. 1 uge i fryseren (hvis den for lov…).

4 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Hihi hvor pudsigt – vi lavede også kanelis i går 🙂

    Og ja, sådan en overlever ikke længe i fryseren – det smager så godt!

  • Signe siger:

    Synkrone blogger-tanker 😉
    Både kanel- og kardemomme-is er et kæmpehit, det er mærkeligt at man ikke kan købe det nogen steder.

  • Hannelore Bojsen siger:

    Hvad gør jeg, når jeg ikke har en ismaskine?

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *