Her er første akt af den del af nytårsmenuen jeg stod for.
Min gode ven Søren havde lavet en skøn kold agurkesuppe, som blev serveret med et drys af røget laks, radiser og fennikel. Vi fik den serveret i et glas, så den kunne indtages samtidig med boblerne til nytårstalen. Meget delikat!
Ideen til denne forret er tyvstjålet fra griseriet.dk, som tager nogle meget lækre billeder. Friske hasselnødder kan være lidt af en udfordring at finde i december, så det blev bare de “normale” fra tørlageret. Havtorn havde jeg heldigvis på frost, idet min søde mor havde plukket nogle til mig i efteråret – vi jokede lidt med at vi nærmest kunne smage hendes hjerteblod.
Havtorn er MEGET syrlige, så du skal ikke bruge så mange, jeg brugte lidt over en deciliter til 10 pers (4 af dem var børn).
Denne forret er ekstremt simpel – det hele skal blot brunes på en pande i masser af smør, men smagene spiller rigtig godt sammen. Husk et godt stykke brød (fx dette) til at søbe smørret op med. Desuden SKAL tallerkenerne lunes inden anretning, da retten meget hurtigt bliver kold.
Kammuslinger med havtorn, bøgehatte og brunet smør (6 pers.)
18 flotte kammuslinger
1 dl havtorn
½ dl hasselnødder
ca. 30 bøgehatte
100 g smør
1 bakke karse
Halver hasselnødderne og rens bøgehattene (der er sjældent jord på dem, kun lidt “snask” på stokken). Lun tallerkenerne ved 100 grader i 10 min. Klip karsen, så den er klar.
Smelt halvdelen af smørret og kom nødderne på panden. Tilsæt svampe og tilsidst havtorn. Fordel blandingen (inklusiv smørret) på de lune tallerkener. Smelt resten af smørret og lynsteg kammuslingerne, de skal kun have et minut på hver side. Kom 3 kammuslinger på hver tallerken og hæld det brune smør over. Drys med karse. Server.
[…] Kammuslinger med havtorn, bøgehatte, hasselnødder og brunet smør – hertil lune flutes […]
Hold kæft det ser lækkert ud 🙂 Det er ikke længe siden vi fik blåmuslinger, men intet kan slå kammuslinger.
Blåmuslinger er skønne, men jeg mener også at kammuslinger hører til i en helt anden kategori 🙂 Tak for rosen
Hej Signe. Det ser ud til, at du har ramt plet med forretten. Den skal afprøves ASAP… :-)….. Sjovt nok kunne jeg sagtens forestille mig en kold agurkesuppe med laks som forforret…. den har du vel ikke et link til også?
Super blog du har….
Mvh Thomas.
Desværre intet link til agurkesuppen, gad vide om ikke Google er din ven her?
Tak for rosen 🙂