Ceviche er en sydamerikansk tilberedningsmetode til fisk, hvor syren fra citrusfrugter nærmest “koger” fisken. Desuden er der ofte tilsat lidt chili, for at give et lille kick til fisken.
Det er en delikat måde at få fisk på; dog skal man være opmærksom på kun at bruge meget frisk fisk.
I forbindelse med vores påskefrokost, havde jeg fået købt et helt kilo frosne kammuslinger, og nu skal de altså spises. Forleden fik vi smørstegte kammuslinger med kapers og citronsaft, hvilket var virkelig godt, men et par dage efter skulle vi igen have kammusling, og så måtte jeg jo finde på noget helt andet.
I denne ferie er vi gået lidt amok i gin og tonics (det kan jo ske for selv den bedste!), og derfor havde jeg adskillige citrusfrugter liggende i køleskabet. En citrusmarinade blev rørt sammen, kammuslingerne skåret i skiver og fordelt på et fad, og 5 minutter senere var der forret. Hurtigt, nemt og ikke mindst lækkert.
Har du ikke lige adgang til en kæmpe pose kammuslinger, kan enhver form for lys fisk anvendes; skær det blot i tynde skiver og mariner det i få minutter.
Kammuslinge-ceviche (5 personer)
10-12 kammuslinger
1 appelsin
½ citron
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
citrontimian og mynte til pynt
Riv skallen af den halve citron. Pres appelsin og citron ned i en skål. Kom skal, cayennepeber og salt ned i saften og rør det sammen. Lad det trække i mindst 30 minutter.
Tø kammuslingerne op i køleskabet. Skær hver kammusling i 3 skiver. Fordel skiverne på et fad, og hæld marinaden over gennem en sigte. Lad muslingerne trække i 5 minutter.
Pynt med lidt krydderurter og server med et lille stykke brød.