Da både min mand og ældste datter døjer med kvalme og ondt i maven i dag, var lidt mild mad påkrævet. Fornylig så jeg en lækker kartoffelsuppe her, som jeg lod mig inspirere af. Dog havde jeg nogle jordskokker i grøntsagsskuffen, som jeg tilførte, og det endte med at blive en utrolig velsmagende suppe. Faktisk så god at jeg godt kunne finde på at servere den til forret i festlig sammenhæng, måske med et stykke sprød parmaskine på toppen!
Jeg valgte at sigte suppen, hvilket gør at konsistensen bliver utrolig blød, og så fjerner det også alle timian-stykkerne, og giver en flottere suppe.
Som altid med simple retter er det en god idé at bruge gode råvarer, man kan virkelig smage forskel på fond og bouillon her.
Jordskoksuppe med kartofler (4 pers. el. 6 til forret)
2 små løg
5 store jordskokker
3 kartofler
1 tsk frisk timian
2½ dl sødmælk
½ l. god fond
lidt olie
salt og peber
25 g smør
Skræl jordskokker og kartofler. Hak løgene fint, og skær jordskokker og kartofler i tern. Svits grøntsagerne i en gryde med lidt olie. Tilsæt også timian. Når de ligesom begynder at hænge i, tilsættes mælk og fond. Kog i 20 minutter til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte. Mos grøntsagerne igennem sigten med et piskeris, kom suppen tilbage i gryden og pisk smørret i. Smag til med salt og peber.
Serveres med et dryp god olivenolie og lidt lækkert brød, fx det her
[…] som jeg tilførte, og det endte med at blive en utrolig velsmagende suppe.See the article here: Jordskoksuppe med kartofler Filed under familiemad, gastronomi-nyt · Tagged with bruge-gode, fjerner-det, jordskokker, […]
[…] Jordskoksuppe m.bacontern. Boller til. (Gør andelår klar) Billede lånt fra […]