I lørdagens jordbærvanvid blev der også til en stor portion jordbærsorbet. Normalt er jeg mest til mælke- eller flødeis, men når det er meget varmt er sorbet virkelig lækkert. Det læsker bare mere, og har en renere smag af frugt. Opskriften har jeg tyvstjålet fra Politiken; den skulle stamme fra iskogebogen “Is hele året“.
Jeg var så heldig at have en rest sukkerlage stående på køl, så den røg i isen, men det er formentlig de færreste der lige har sådan en flaske stående, så jeg skriver den oprindelige opskrift.
Da isen er uden nogen form for stabilisator kan den kun holde sig i nogle få dage på frost; skal den holde længere kan du med fordel tilsætte en æggehvide til iscremen.
Sørg for at bruge en god æblemost, det er ikke kun fyld, man kan sagtens smage mosten. Sorbeten smager fantastisk med en smule balsamico på toppen, men kan selvfølgelig også spises ren.
Jordbærsorbet (1,2 liter)
150 g rørsukker
1 dl vand
500 g jordbær
2½ dl æblemost
citronsaft
Kog sukker og vand sammen til sukkeret er helt opløst. Lad lagen køle helt af.
Rens jordbærrene og blend dem. Tilsæt først æblemost og dernæst den kolde sukkerlage. Smag til med citronsaft.
Kør sorbeten i en ismaskine til den har en cremet konsistens (jeg måtte gøre det af to omgange, da min maskine kun kan tage 600 ml vædske ad gangen). Kom isen over i en beholder med låg og kom den i fryseren. Server indenfor et par dage.
[…] ← Fuldkornsbrød a la Chad Robertson Jordbærsorbet → […]