Hvis du kan finde en hyldebusk som står i skygge, og derfor ikke er sprunget helt så hurtigt ud, er det stadig muligt at lave denne dejlige eddike. Hyldeblomstsæsonen har været helt utrolig kort i år pga varmen, men jeg nåede da både at lave hyldeblomstsaft og jordbær-rabarbermarmelade med hyldeblomst samt selvfølgelig denne eddike.
Det er dårligt nok en opskrift, og den kan også bare bruges som inspiration til at lave andre kryddereddiker – jeg plejer altid at lave lidt forskellige eddiker med friske krydderurter. De pynter i vindueskarmen og smager samtidig dejligt.
Hyldeblomsteddike (2 liter)
20 hyldeblomster
½ økologisk citron
2 liter klar eddike
Klip stænglerne af klaserne og ryst dem godt. Der sker intet ved at der kommer et par smådyr med i glasset, men de værste ørentviste og edderkopper må godt holde sig væk. Kom dem ned i et to-liters sylteglas. Skær den halve citron i skiver og kom også den i glasset. Hæld eddike over. Luk glasset og lad det stå lyst i 2 måneder.
Sigt dernæst eddiken igennem et klæde og kom den på flasker.
Eddiken er helt fantastisk til agurkesalat, men kan selvfølgelig bruges hvor du ellers ville benytte lys eddike.