Jeg får altid enormt dårlig samvittighed, hvis ikke jeg får brugt ugens kasse optimalt, men når man ikke er hjemme i weekenden, kan det godt være svært at få det nået. Jeg måtte desværre bide i det sure æble og smide en hel bakke med østershatte ud – de var simplethen mugnet, ØV! Det er godt nok en dyr råvare sådan bare at smide ud, men sådan går det jo altså ind imellem 🙁
Til gengæld fik jeg lavet en meget lækker suppe af nogle “hvide” råvarer fra grøntsagsskuffen – der var lidt kartofler, en kæmpe skorzonerrod og et halvt blomkålshoved. Jeg prøvede at lade grøntsagerne tale for sig selv, og kom kun salt og peber i, samt lidt god hønsefond, og det blev til en meget lækker og cremet suppe. Ungerne spiste med god appetit, og den mindste fik oven i købet den sidste portion med i skole i dag 🙂
Jeg havde lavet lidt rucolapasta til at pynte suppen op med (en bakke rucola blendet med 1½ dl god olivenolie, smagt til med lidt salt og peber samt lidt citronsaft) – og det smagte super.
Du kan evt. skifte grøntsagerne ud med andre hvide rodfrugter – og bland gerne lidt forskellige, så det ikke bliver ren sellerisuppe eller lignende!
Hvid suppe (4 pers.)
4 kartofler
½ blomkål
1 kæmpe skorzonerrod (eller 2 almindelig størrelse)
1 stort løg
2 fed hvidløg
½ l god hønsefond
½ l kogende vand
salt og peber
Skræl kartofler og skorzonerrod og skær dem i grove tern (husk at skorzonerrod bliver meget hurtigt brun, så læg den i vand eller kom den i gryden med det samme). Hak løg og hvidløg fint. Skær blomkålen i stykker.
Varm lidt olie op i en stor gryde. Kom alle grøntsagerne i og lad dem stege til løgene er klare. Kom hønsefond og vand på – sæt låg på gryden og lad den småkoge i en 20 minutters tid. Tjek om grøntsagerne er gennemmøre, og blend så suppen helt fint med stavblenderen. Kom fløden i og smag til med salt og peber.
Meget smukt suppebillede – og god opdragelse med suppe med på madpakken 🙂
Tak 🙂
Begge piger elsker at få ting der skal varmes med i madpakken – så er der rugbrødsmadder i skolen og varm mad i SFO'en!
Ser drøn godt ud – kan næsten smage, hvor godt det må have været.
Hej! Har lige opdaget din blog og var det ikke fordi jeg var på job kunne jeg blive ved med at læse og læse.
Jeg æææææælsker madblogs og din er bare super god. :-)Tak for dén!
-Tanja
Hej Tanja
tak for rosen, og velkommen til 🙂