Rom var intet mindre end FANTASTISK!!! Det var skønt at være sammen med familien, faktisk at tale med min søde mand i mere end 2 minutter ad gangen, grine, vade gaderne tynde og se på kirker og ruiner i hobetal.
På vej hjem spurgte jeg min yngste datter hvad der havde været det bedste ved ferien, hvortil hun svarede: IS… Og Colosseum!
Vi har spist rigtig mange skønne måltider; pasta og gnocchi, pizza og skønt kød. Jeg fik ikke fisk en eneste gang, til gengæld fik jeg indmad en del flere gange end jeg havde ønsket mig.
Vi drak masser af skøn vin; 80 % af visa-kvitteringerne er fra det ene eller det andet Enotec (vinbar) – ups. Den sidste dag var vi på det skønneste lokale marked, hvor de solgt vin på dunke – han havde 3 hvide og 3 røde, der var smagsprøver, og så kunne man vælge 1, 3 eller 5 liters dunke til ca. 1,5 Euro literen – damen med de blå tænder slog til igen, men det smagte fortrinligt 🙂
Vi prøvede også en 1 stjernet Michelin-restaurant, der serverede en historisk romersk menu med kalvenerver, lammetarme og kohaler; øjenåbnende og delikat (altså ikke de der nerver, de var lidt for “spændende” til størstedelen af selskabet).
Her er et udpluk af måltiderne:
Jeg har kastet en mønt over skulderen og ned i Trevi-fontænen, og er dermed sikret at gense Rom – vi har mange gode måltider til gode. Næste gang bliver måske mindre turistpræger, og mere “nyde-byen-agtig”. Arriverdeci Roma!
Nej hvor awesome med kalvenerver og historisk menu! Hvad hed den restaurant og hvornår går flyet?
Restauranten hed Checchino dal 1887. Jeg kan vise dig menuen (MED sovsepletter) næste gang vi ses. Det med flyet må du spørge Tine om 😉
Sikke nogen fine madbilleder!! Mine (fra Sicilien) er grumsede og slørede, fordi jeg er alt for genert til at fyre en blitz af inde på en lummermørk restaurant 🙂
Kan kun anbefale en gang redigering. Den der portion indmad med artiskokker kunne man dårligt ane i mørket, og den endte med at blive ret “pæn”. Jeg bruger sjældent blitz til madbilleder, de bliver så nemt overbelyste.
[…] More: Hvad vi spiste i Rom […]
Oh la la….det meste ser rigtig lækket ud. Men jeg er nu alligevel også ret nysgerrig på den der nervesalat 😉
Det kan jeg forestille mig – du er jo også mindre konsistensforskrækket end jeg 🙂
[…] Dejen består stort set kun af honning og mel, så valget af honning er ret vigtigt. Fra vores tur til Rom havde jeg hjembragt et glas kastanjehonning, som smager ret markant, så jeg blandede det med lidt […]
[…] ved den italienske isbutik, er jeg nu mere til ren kaffeis. Da vi for nogle år siden var i Rom købte jeg flere kastanjeprodukter med hjem, deriblandt kastanjecreme, som er en slags smørepålæg […]