Husker du dessertvinen?

Uanset om du er til øl eller vin, så sætter du sikkert pris på en god dessertvin til for eksempel osten, den hjemmelavede is eller den mørke chokolademousse. Der er mange typer vin at vælge imellem, når du skal fylde det lille glas. En af de klassiske er portvinen, som kan fås i mange forskellige udgaver. Du har måske lagt mærke til, at der kan være forskel på farven? Der findes nemlig typer, som er røde, hvide eller brune. 

Hvilken type foretrækker du?

Har portvinen en rødlig farven når glasset holdes op mod lyset, så står der typisk ruby på flasken. Har vinen en mere brunlige farve, er den af typen tawny portvin, som er fadlagret. Er farvenuancen mere klar, er der tale om en hvid portvin, der også lagres på fade, men her anvendes kun grønne druer. De røde udgaver er flaskelagrede. Men det er ikke kun farven, der kan variere, det kan også smagen. Ligesom med rød- og hvidvine vil smagsoplevelsen afhænge af druerne, årgangen, lagringstiden, lagringsmetoden og meget mere. Hvad du foretrækker, kan du kun selv afgøre, så der er heldigvis ikke andet at gøre, end at prøve dig frem.

Ikke kun til desserten

Du behøver ikke den store undskyldning for at finde portvinsflasken frem og tage et glas. Det er en dejlig nydelsesvin, som kan drikkes ved mange lejligheder. Hvis du først får smag for denne populære hedvin, vil du sikkert blive overrasket over, hvor mange fans den har rundt om i hele verden.