Denne sommer er husbond og jeg gået all-in på drinks og cocktails. Indtil for bare få år siden, var jeg ikke vild med spiritus; det smagte simpelthen for stærkt, men mine smagsløg er åbenbart blevet mindre sensitive (muligvis er det aldersrelateret…). Jeg er stadig ikke den store whiskydrikker, men hvis man blander whiskyen med noget andet, så bliver det lækkert.
Det er sjovt at eksperimentere med smage, men det må også gerne se smukt ud. Min udfordring her, er at jeg ikke kan tåle farvestoffer, så Blå Bols, Grenadine eller Campari er ikke en mulighed, men heldigvis kan der være masser af knald på farverne i bær og frugter.
Her har jeg lavet hjemmelavet grenadine, hvilket bestemt ikke er svært. I virkeligheden er det bare en slags sukkersirup, hvor vandet erstattes med juice fra granatæbler. Farven er ikke så hidsig rød, som man kender fra det købte, til gengæld har det en mild smag af granatæble og giver en dyb rød farve til dine cocktails.
Hjemmelavet grenadine (ca. 500 ml)
2 granatæbler
ca. 2½ dl hvidt sukker
Flæk granatæblerne og pil kernerne ud. Forsøg at fjerne alt det hvide. Kom kernerne i en blender og giv dem et par drøn. Hæld massen over i en sigte (lagt over en skål) og lad saften dryppe af i en times tid.
Mål saften af, hæld den i en gryde og kom lige så meget hvidt sukker i, som du havde saft. Varm massen op ved medium varme, så sukkeret smelter. Lad det koge op ganske kortvarigt, og hæld det straks på en flaske med et tætsluttende låg. Lad grenadinen køle af og opbevar den på køl. Den kan holde i ca. 3 måneder.
Brug grenadinen som du ville bruge den købte, fx i en klassisk Filur, hvor 2 cl. Grenadine og 2 cl. Vodka blandes med 1. dl friskpresset appelsinsaft. Pas på med at servere det for teenagere; de gider aldrig drikke Breezers igen ?