I går var vi til et klassearrangement i min ældste datters klasse, og jeg havde sagt ja til at tage kage med (ja, jeg ved det godt – enhver chance for at bage kage…), og i stedet for den klassiske skærekage, valgte jeg at bage disse fantastiske havregrynskager – som nemt kan blive til “havregryns-brud”, da de flyder meget ud, og derfor kommer til at hænge sammen. Dejen tager et øjeblik at røre sammen og kagerne er ultratynde, og meget sprøde – lækkert!
Kagerne kan godt minde om de klassiske florentinere, som jo er lavet med mandler, men ristet havregryn smager lidt henad nødder, og kagernes sprødhed giver en eller anden følelse af eksklusivitet. Desuden er disse kager også perfekte til at lægge sammen med smørcreme og dyppe i lidt chokolade; så er der virkelig delikat dessert.
Havregrynskager (ca. 25 stk)
75 g smør
125 g sukker
75 g havregryn
1 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 nip salt
Smelt smørret, og rør sukker og havregryn i. Tilsæt ægget sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal bare røres med en dejskraber. Sæt dejen på et par bageplader med to teskeer; husk god afstand, og bag kagerne på næstøverste rille ved 180 grader i ca. 8 minutter. Lad dem ligge et minut på den varme plade og træk så bagepapiret med kagerne over på en rist. Lad dem afkøle og løsn dem forsigtigt fra bagepapiret med en palet. Kom dem over i en kagedåse.
uuuhhmmm… jeg bliver helt lækkersulten, selvom det er tidligt på dagen :-9
Arh pjat, man kan spise havregrynskager på alle tider af dagen – havregryn er jo sundt 🙂
De smager vildt godt, men næste gang, skal jeg nok ikke komme så mange på pladen af gangen – jeg fik én stor småkage…kunne have været pænere, men smagen er heldigvis den samme 🙂