Hasselnøddetærte med fudge og chokoladeganache

Dette indlæg indeholder affilate links

I modsætning til rigtig mange andre, der er glade for at bage, er jeg ikke den store fan af Den Store Bagedyst. Jeg kan godt lide madlavning og bagning, men er ikke vild med konkurrencer eller reality TV, og har heller den store fornøjelse af at se andres fejltagelser udi bagningens verden. Der er så meget andet jeg hellere vil se. Dog popper der ind imellem nogle personligheder op i programmet, som efterfølgende laver nogle lækre ting. Jeg har fx nydt at se Tobias Hamann rejse rundt i verden og bage og Micki Cheng virker også som en rar fyr med nogle lækre opskrifter i rygsækken.

Da Lindhardt & Ringhof spurgte om jeg ville anmelde Mickis nye kagebog ‘Mickis Kager‘, kunne jeg kun sige ja tak. Bogen udkom i tirsdags og er spækket med lækre opskrifter. Der er adskillige kager, der står på min to-do-liste (sådan én har alle vel for kagebagning, eller???), og bogen er bestemt én jeg vil vende tilbage til fremover.
Den første kage, hvor mit mundvand slet ikke var til at styre, var denne hasselnøddetærte med fudge og chokoladeganache. Micki benytter sig af en dåse færdig dulce de leche, men der kom Brugsen ved sommerhuset altså til kort. Kondenseret mælk kunne jeg få, så den blev ploppet i en gryde med vand og kogt i 2 timer. Lidt mere besværligt, men med samme resultat. Havde jeg været derhjemme, havde jeg bagt kagen i min fine aflange tærteform med løs bund, men nu er vi altså i sommerhuset, så jeg måtte lade mig nøje med den runde tærteform med blomster i bunden. Desuden oplevede jeg at ganachen skilte; det har jeg simpelthen ikke prøvet før, men lidt kulde og en stavblender hjalp heldigvis.
Der er alt for meget mørdej i opskriften, men frys resten ned og brug det til en lille æbletærte – det er lige sæson 😉
Husk desuden at invitere dine 10 bedste venner til at dele denne tærte med dig; den er tung, men smager fantastisk!

Hasselnøddetærte med fudge og chokoladeganache (10-12 pers.)
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g smør
1 æg

Karamel:
1 dåse dulce de leche
85 g smør
85 g rørsukker eller brun farin
½ tsk flagesalt

Ganache:
2 dl piskefløde
200 g mørk chokolade

200 g hasselnødder
flagesalt

Bland mel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret heri. Saml dejen med ægget, husk at den ikke skal æltes. Rul dejen til en kugle, klap den let flad og pak den i film. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til ½ cm’s tykkelse. Kom den i en tærteform (rund ca. 24 cm, ellers aflang) og pres den til i kanterne. Prik den med en gaffel. Du kan med fordel stille formen i fryseren imens ovnen varmer, det gør at dejen ikke trækker sig så meget. Læg et stykke bagepapir ned i formen og kom ris eller bønner ovenpå. Bag tærten ved 200 grader i 12 minutter, fjern bagepapiret og bag i yderligere 5 minutter. Nu skulle bunden gerne være fin og gylden i kanterne og lys i bunden. Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle på en rist.
Fordel hasselnødderne på en bageplade og giv dem 5 minutter ved 200 grader. Hæld dem over på et viskestykke og gnid dem så fri for hinder, som det er muligt. Kom nødderne i den afkølede tærte.
Kom dulce de leche, smør og sukker i en lille gryde og kog til sukkeret er opløst og karamellen er blevet lidt tykkere. Husk at røre godt undervejs. Lad karamellen afkøle let; du skal kunne røre ved den uden at brænde dig. Hæld den over hasselnødderne og sæt kagen på køl i en times tid.
Lav imens ganachen: Hak chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløden op til den næsten koger, og hæld den over chokoladen. Rør med rolige bevægelser til ganachen er ensartet i konsistensen. Lad den køle let førend den hældes over karameltærten.
Servér og nyd – og drik evt. en god kop kaffe til.

1 kommentar
  • […] tærte er ligesom hasselnøddetærten med fudge fra Mickis Kager. Jeg brugte ovenikøbet bare den overskydende mørdej fra selvsamme tærte, så […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *