Jeg har holdt en lang pause med at bage muffins, da jeg ofte synes at de bliver tørre for hurtigt, men da jeg scrollede henover denne muffinsopskrift på facebook, kom jeg i tanke om at jeg havde en dåse græskarmos stående bagerst i skabet, og Nutella har vi som regel (ikke at jeg er den store aftager), så der skulle blot indkøbes en pakke flødeost, så var jeg klar til bagning.
Disse muffins er skønne og saftige, og man bliver overordentlig snasket af at spise dem; selve kagen smager krydret og lækkert, og toppingen er klistret på den gode måde. Da det var en amerikansk opskrift, har jeg justeret sukkermængderne en del, da amerikanske kager oftest er ALT for søde til min smag. Græskarmos er ikke standardvare i de danske supermarkeder (selvom den omtalte dåse vist blev købt i Føtex), så jeg anfører blot mosens vægt, så kan du jo koge noget græskar og komme det i en blender.
Der bliver temmelig mange muffins, og de smager allerbedst når de er bløde og nybagte – snyd ved at komme en kold muffin 15 sekunder i microen 😉
Græskarmuffins med Nutella og flødeost (18 stk)
400 g hvedemel
200 g hvidt sukker
125 g brun farin
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt allehånde
1 tsk vaniljesukker
425 g græskarmos
2 store æg
100 g smeltet smør
Topping
200 g flødeost natural
3 spsk hvidt sukker
1 tsk vaniljesukker
1 stort æg
Nutella
Tænd ovnen på 175 grader og smør dine muffinsforme med smør eller olie,
Find to skåle frem og kom alle de tørre ingredienser i den ene. Bland dem grundigt. Kom græskarmos, æg og smeltet smør i den anden skål og pisk det let sammen. Kom de våde ingredienser ned i de skålen med melblandingen og rør godt med en grydeske. Når dejen er homogen fordeles den i de 18 forme – de skal fyldes trekvart op med dej.
Pisk flødeost sammen med sukker, vaniljesukker og æg. Kom omkring en spiseskefuld ostecreme ovenpå hver muffin. Kom også en skefuld Nutella på hver muffin, og brug en tandstikker til en vende rundt i hver muffin.
Bag kagerne 20-25 minutter midt i ovnen. Lad kagerne køle af på en rist og vend dem så ud af formene. Nyd dine muffins – og husk at bevæbne dig med en serviet!