Jeg har længe tænkt på at jeg ville bage cantucci, men det er ikke rigtig blevet til noget; så havde jeg ingen pinjekerner, øko-appelsiner osv. osv. I dag skulle det så være, men da jeg stod i Netto med et net appelsiner, som jeg vidste at jeg ikke ville få spist (ungerne spiser dem ikke, og jeg får frugt på arbejdet), besluttede jeg at lege lidt med smagene. Jeg havde set nogle småkager med hakket rosmarin et sted på nettet, og det lod jeg mig inspirere af.
For at holde mig til de anderledes smage fra rosmarin og citronskal, brugte jeg græskarkerner i stedet for, og kagerne blev utrolig dekorative, og med nogle interessante smagsnoter.
Grønne cantucci (ca. 40 stk)
250 g hvedemel
150 g rørsukker
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 spsk finthakket rosmarin
revet skal af ½ citron
100 g mandler
75 g græskarkerner
2 æg + 1 blomme (3 æg, hvis de er små)
Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Hak rosmarinen fint, og riv citronskallen. Kom begge dele ned i melblandingen. Kom dernæst mandler og græskarkerner i, og vend det rundt. Lav en hulning i melblandingen, og slå æggene ud heri. Pisk det sammen med en gaffel og ælt dejen sammen – den skal være ret hård i det. Form dejen til to pølser og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem let flade. Bag dem i 15 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Når de bagt, lægges de på et skærebræt og skæres i snitter på skrå – ca. 1 cm i bredde. Læg kagerne med snitfladen opad på bagepladen og bag dem yderligere 15 minutter. Lad dem køle af på en rist, og kom dem dernæst i en kagedåse.
Mmm… en småkage jeg ALTID har lyst til. Nusj, de ser gode ud
Vanvittigt gode er de 🙂 Marias ben holder altid, en ægte italiensk klassiker.
Men hvor kommer appelsinerne ind i billedet?
I den oprindelige opskrift er der revet appelsinskal 🙂
Hej Signe,
Jeg bliver simpelthen bare lige nødt til at sige TAK! Jeg faldt tilfældigt over din hyggelige blok her for et par dage siden, da jeg søgte efter en bestemt opskrift på google (jeg har faktisk helt glemt hvad det var jeg søgte efter..). Nu har jeg så brugt ethvert ledigt øjeblik på mit arbejde de sidste par dage på at kigge alle dine opskrifter igennem. Hver gang jeg er stødt på noget interessant har jeg kopieret det over i et word dokument, som nu er endt på lige omkring 60 sider… UPS! Jeg elsker at afprøve nye opskrifter, og selvom de fleste nok ender hjemme i bunken sammen med de andre opskrifter som jeg heller ikke har fået afprøvet endnu, så er jeg alligevel sikker på at jeg nok har fundet et par nye favoritter her på din blok :o)
Det var bare det jeg lige ville sige, det er helt sikkert ikke sidste gang jeg kigger forbi din blok, men jeg må nok hellere få sorteret (eller i det mindste slette billeder / ændret skriftstørrelse) på de 60 sider, før jeg begynder at skrive ud 😉
Mange hilsener fra (endnu) en madglad pige!
Velbekomme – får da helt røde kinder af sådan en gang ros 🙂
Når du trykker på Print Friendly knappen nederst i hvert indlæg, kommer der en boks op, hvor det netop er muligt at slette billeder og den slags, så det gør den nemmere (og mindre omfattende) at printe fra bloggen.