Aftenens menu stod på disse lækre svampe, med et dejligt indhold af bacon, løg, selleri og MASSER af ost. Vi spiste dem bare med et stykke brød til, men som en lækker lille forret (kan laves i forvejen, og stå på køl til de skal bages), eller som tilbehør til en saftig bøf ville de også være gode.
Ungerne var ikke synderligt begejstrede (den store er ellers ret vild med svampe), så det var godt at der var masser af brød.
Får man en vegetar på besøg (eller er én), kan man udelade baconen, og blot tilføje lidt ekstra bladselleri. Ellers giver det et dejligt pift, og så passer svampe og bacon virkelig godt sammen.
Jeg faldt over en bakke friske danske portobellosvampe i går i Netto (300 g formedelst 15 kr), og resten af ingredienserne havde jeg i køleskabet, så det var dejlig billig aftensmad. Dog skal man nok lave en del flere svampe hvis hele familien kan lide dem – jeg spiste i hvert fald 5!
Det er med vilje at jeg har udeladt saltet, idet både ost og bacon er ret salt – smag på fyldet, og kom evt. lidt salt i.
Fyldte svampe (6 stk.)
6 pæne portobellosvampe (diameter ca. 7 cm)
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
75 g bacon
1 løg
1 tsk frisk timian
50 g revet pecorino (eller parmesan)
peber
Rens svampene og fjern stokken. Læg dem med lamellerne opad i et ildfast fad. Hak hvidløget helt fint og bland det med olie. Pensl svampene indeni med hvidløgsolien.
Skær bacon i små tern og kom det på en pande. Steg til baconen er sprød. Læg baconternene til afdrypning på en tallerken med køkkenrulle. Hak selleri og løg fint og steg det ved medium varme i baconfedtet. Tilsæt det hakkede timian og lidt peber. Når løget begynder at brune og grøntsagsmassen er faldet godt sammen tilsættes de hakkede svampestokke. Lad dem svitse til de faldet sammen. Bland med bacontern og lad massen afkøle.
Riv osten fint og bland med bacon-grøntsagsfyldet. Stop så meget fyld som muligt ned i svampene, pres evt. fyldet lidt sammen i hånden først. Der må gerne være top på svampene. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 20 minutter og server så de velduftende (og velsmagende) svampe.
Tak for opskriften, det smagter virkelig godt! God aften:)
Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften 🙂
Ååååårh, det ser så godt ud!