Jeg har fornylig opdaget det skønne engelske madprogram Hairy Bikers, som DR1 sender om formiddagen. Det er et program fyldt med madglæde og ægte entusiasme, og er derfor en fornøjelse at se for et madøre som mig. Pga sendetidspunktet ser jeg det uhyre sjældent (det der arbejde, I ved…), men her i eksamensperioden har jeg haft et par formiddage hjemme, og har derfor sørget for at se det. I et af programmerne lavede de nogle små italienske hapsere, bestående af salvieblade lagt sammen med ansjosfileter og dernæst friteret. Det lød meget nemt og billigt (specielt når man har salvie i haven og ansjoser i køleskabet), så til mandens italienske middag kom de med på menuen.
De smager bedst kolde, da det kan være svært at smage salvien, når de er varme, men prøv dig frem. De er en smule besværlige at panere, da ansjosen alene fungerer som “klister” på bladene, men med lidt fingerfærdighed går det.
Fyldte salvieblade (hapsere til 8)
48 salvieblade
8 ansjosfileter
1 æg
2 dl hvedemel
2 dl polentamel (eller majsmel)
3 dl fritureolie
Skyl og tør salviebladene. Skær ansjosfileterne i tredjedele, så hvert stykke passer på et salvieblad. Placer et stykke ansjos mellem to salvieblade. Kom mel i en dyb tallerken, sammenpisket æg i en anden og polentamel i en trejde. Vend bladene i først mel, dernæst æg og til sidst polentamel. Placer dem på en tallerken, og stil dem på køl indtil du vil fritere – de kan sagtens stå i adskillige timer.
Varm olien op i gryde og friter bladene af flere omgange. Læg dem på fedtsugende papir (aka køkkenrulle), og lad dem køle af. Server som en hurtig snack.
Mor lavede dem faktisk til johns fødselsdag. Men med en tandstik igennem og dyppet i beignetdej. Også virkelig godt!
Mmmm, godt tip. Det må prøves
Rigtig sjov idé til en snack! Den er skrevet bag øret 🙂
hvor meget er der egentlig plads til bag dit øre ;-)?
Har du ikke bemærket, at mine ører kan foldes ud FLERE gange? 😉
Det er så hyggeligt et program!
Sikke lækkert, det ser ud (:
– Anne
Tak 🙂
Ja, de er ikke kun morsomme de to, de er også ret gode til at lave mad. Jeg vil prøve at lave salviebladene med ansjospasta imellem; det klistrer bladene sammen, så de skulle være lettere at holde styr på og panere og stege. Pastaen er i tube, hvilket er smart, da mit forbrug ikke er så stort.
Smart med en pasta i stedet
Minsanten om det ikke lige var sådan en snack, som jeg har ledt efter til mine gæster i næste weekend. Du har lige reddet mig fra total frustration! 😉
Mange tak for opskriften, det ser utroligt lækkert ud. Fortsæt endelig med skriveriet på siden forresten!
Bedste hilsner
Sanne
Det vil jeg gøre, er altid glad for at kunne inspirere
Hvor ser det lækkert ud 🙂