Dobbelt-chokoladebrownies

Vi skal have nogle gode venner på besøg i aften og desserten står på hjemmelavet is; én med hindbær og solbær og så den labre brownie-chokoladeis, jeg lavede fornylig. Altså – den er jo spist, så datteren og jeg måtte lave en ny portion. Denne gang havde vi ingen brownies i fryseren, og jeg havde set en opskrift jeg ville prøve, så brownies blev bagt, kanterne smidt i fryseren, og resten spist med en god kop te.
Egentlig skulle disse brownies have været med 3 slags chokolade, men eftersom jeg kun havde 2 slags chokolade på lager, blev de bare dobbelte – det bliver de i hvert fald ikke mindre gode af!
Fordi de er så chokolade-tætte, kan man ikke spise mange af de her brownies; 1-2 pr. næse er nok, og de ville fungere fantastisk som dessert med en god kugle is til.

Dobbelt-chokoladebrownies (ca. 20 stk)
185 g smør
185 g mørk chokolade
3 æg
275 g sukker
80 g mel
30 g kakao
160 g hvid chokolade (eller lige dele hvid og lys)

Smelt smørret og den mørke chokolade (brug gerne microovnen – ellers over svag varme). Lad det afkøle let. Pisk æg og sukker hvidt og skummende og tilsæt chokoladesmørret. Bland mel og kakao, og sigt det i chokolademassen. Bland dejen sammen. Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen.
Kom dejen i en smurt form (ca. 20×20 cm), og bag den i 35-40 minutter ved 175 grader. Lad kagen afkøle på en rist, og skær den i 20 firkanter – det kan med fordel gøres dagen efter.

8 kommentarer
  • Myfoodpassion siger:

    Disse ser helt himmelske ut! Jo mer sjokolade jo bedre

  • anna siger:

    hvis kagen først skal spises 24 timer før servering, skal man så bare lade den stå på en rist indtil da og så skære den uden når den serveres?

  • Rikke siger:

    Elsker denne kage og vender ofte tilbage til din side for at huske den…Jeg tænkte lige over hvad du gør med janterne du fryser?

    God jul

  • Signe siger:

    Kanterne brugte jeg til den omtalte chokolade-brownie-is 🙂
    God jul

  • Christian siger:

    Tak for en dejlig kage opskrift 🙂 Den skal jeg helt sikkert prøve at bage..

    Jeg har lige bagt disse Chokolade brownies, så det må blive i morgen 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *