I aften var manden og jeg alene hjemme, da begge piger er på spejderlejr, og siden vi i aftes prøvede at tømme vinreolen, har vi været lidt “trætte” i dag – og hvad er mere perfekt på sådan en slatten dag end nogle gode stærke burgere?
Jeg brugte tre forskellige slags chili; jalapenos i kødet, peperoncini i de stegte peberfrugter og cayennepeber i dressingen – det blev meget lækkert og stærkt!!!
Jeg havde burgerboller i fryseren, og lidt fintsnittet spidskål gjorde det ud for salat – desuden var der ketchup, cornichoner og løgringe på bordet.
Chiliburgere (2 pers.)
Dressing:
2 dl creme fraiche
1 spsk ketchup
1 tsk røget paprika
½ tsk cayennepeber
1 tsk citronsaft
salt og peber
½ fed hvidløg – revet eller knust
Rør dressingen sammen og lad den trække på køl, mens du laver resten.
Peberfrugtrelish:
2 røde peberfrugter (jeg brugte 5 såkaldte stegepeberfrugter fra aarstiderne, men mængden passer vist nogenlunde med 2 almindelige)
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 peperoncini
1 spsk hvidvinseddike
et nip sukker
salt og peber
olivenolie
Skær peberfrugt og løg i tynde strimler, hak hvidløg og peperoncini fint. Kom det hele på en varm pande med lidt olivenolie og lad det stege ved medium varme i ca. 20 minutter. Tilsæt eddike og sukker og kog væsken helt væk. Smag til med salt og sukker og server varmt eller lunkent.
Bøffer
400 g hakket oksekød
½ finthakket løg
1 fed hvidløg, finthakket
3-4 jalapenos
salt og peber
1 spsk engelsk sauce
bacon og ost
Bland ingredienserne til farsen sammen og form til 4 bøffer. Steg først baconskiverne, så bøfferne på en pande. Kom til sidst osten på bøfferne og sæt et låg over et par minutter – varmen får osten til at smelte.
Server!
Mmmm! Det ser vel nok godt ud 🙂
Årh det ser godt nok lækkert ud. Får helt lyst til at lave hjemmelavede burgere. Lækkert med en fryser med burgerboller.
Det var superlækkert – og ja, jeg er meget glad for min fryser, hvor der gemmer sig alskens godter, til et hurtigt måltid 🙂
Nam, det ser lækkert ud. Chilien hos os bliver som regel ikke indlejret i maden, for min kone er ikke så vild med stærk mad. Men så må man jo finde på andre måder at få chili'en med.
Man kan jo starte lidt forsigtigt, og så efterhånden skrue op for styrken (det prøver jeg også på børnene) – for det smager altså anderledes når det er en del af maden, frem for at blive tilsat ved bordet 🙂
Jeg er enig… jeg putter da også indimellem lidt chili i maden, og min kone er da holdt op med at spørge efter 5 sekunder: "har du puttet chili i", så det kan da ikke være helt slemt 😀
.. måske hun er blevet traumatiseret for nogle år siden hvor jeg dyrkede habanero chili.. de er lidt svære at dosere i moderate mængder.
Haha, det kan jeg forestille mig 🙂
Spicy lady 🙂
[…] bare ikke noget særligt, og andre gange er det varianter af allerede bloggede opskrifter, såsom burgere, pizza, millionbøf og boller i karry. Jeg har før blogget om frikadeller, men disse var lidt […]